REVIEW

Elegantă şi fără disconfort: Top 10 trucuri pentru a rezista toată ziua pe tocuri

Foto: Pinterest.com

Vara trebuie să mergi la nunți și alte evenimente sociale care cer o anumită ținută și pantofi cu toc, dar deși tocurile îți alungesc picioarele și le fac să pară mai elegante, ele sunt greu de purtat și te lasă, de cele ma multe ori cu sentimentul de sfârșeală.

Iată cum poți scăpa nevătămată după o zi întreagă pe tocuri.

1. Pune-ți pantofii la frigider

Pune-ți pantofii curați în frigider timp de 30 minute înainte de a te încălța și vei vedea că materialul se adaptează formei piciorului tău cald, remarcă feminis.ro. De asemenea, poți încerca să pui în interiorul lor o pungă cu apă rece și să-i bagi cu totul la congelagtor, pentru ca apa înghețată să-ți întindă pantofii.

2. Șosete și apă fierbinte

Folosește apă fierbinte pentru a-ți uda o pereche de șosete mai groasă. Poartă o vreme pantofii prin casă cu această pereche de ciorapi, iar încălțările se vor întinde puțin și nu te vor mai deranja.

CITEȘTE ȘI: NU purta niciodată acești pantofi cu fuste de blugi!

3. Bandă dublu adezivă

Lipește-ți talpa de pantof cu ajutorul unei benzi dublu adezive și piciorul tău nu va mai juca în pantof și vei fi ferită de apariția bășicilor.

4. Folosește pernițe speciale pentru degete

Cumpără-ți dintr-un magazin specializat un set de pernițe din silicon sau, dacă găsești, șosete pentru degete, care să împiedice alunecarea piciorului în față și să atenueze astfel durerile și apriția bătăturilor sau a bășicilor.

5. Cremă hidratantă

Înainte de a te încălța cu pantofii dă-te pe picioare cu o cremă hidratantă, ca să te simți cât mai confortabil și să nu te freci de material, mai ales dacă pantofii sunt noi și strâmți.

6. Pudră de bebeluși

Dacă ai acasă pudră de bebeluși, încearcă să te dai sau să dai pantofii cu ea, ca să eviți transpirația abundentă ce provoacă alunecarea picioarelor și posibile accidentări.

7. Leocoplast sau bandă adezivă pentru degete

Ceea ce trebuie să faci este să-ți lipești degetul mijlociu de arătător, ca să reduci presiunea pe nervul dintre acestea două, care provoacă cea mai mare parte a durerii.

8. Nu te descălța

Chiar dacă te dor foarte tare picioarele, nu te descălța, pentru că te vei simți bine câteva momente, dar ți se vor umfla aproape instantaneu picioarele, deci îți va fi foarte greu să te încalți la loc.

CITEȘTE ȘI: Modele de pantofi pentru femeile cu monturi

9. Mergi pe tocuri în casă

Cu cel puțin o săptămână înainte de eveniment, mergi prin casă cu perechea de pantofi pe care urmează să o porți, mai ales dacă este vorba despre una nouă și strâmtă. În acest fel te vei obișnui pe tocuri și îi vei mai lărgi un pic.

10. Deodorant

Înainte de a te încălța, dă-te pe zonele unde știi că te freacă cel mai tare cu un pic de roll-on, pentru a evita disconfortul.

Comentarii: