MODA

Modele de pantofi pentru femeile cu monturi

Foto: Pinterest.com

Monturile reprezintă una dintre cele mai acute probleme cu care se confruntă o fashionistă! Ce altceva poți spune despre o afecțiune care se pare că e cauzată tocmai de dragostea noastră fierbinte pentru pantofi fabuloși? Dureroase, dar mai ales inestetice, monturile ne fac zile negre și nici măcar faptul că împărțim aceeași problemă de sănătate cu Victoria Beckham nu ne consolează prea mult.

CITEȘTE ȘI: Cum să-ţi alegi costumul de baie în funcţie de DEFECTELE tale

Părerea general acceptată este că ne cauzăm singure monturile, alegând să purtăm încălțăminte strâmtă la vârf care se îngustează spre degete și stilettos dureros de inconfortabili.

Însă medicii afirmă că o cauză importantă a monturilor la picioare este reprezentată de moștenirea genetică: dacă mama ta suferă de ele, cel mai probabil și tu vei avea aceeași problemă. Alte afecțiuni ce pot provoca apariția monturilor sunt artrita reumatoidă, obezitatea și piciorul plat.

În ceea ce privește simptomele, cea mai vizibilă este însăși montura. Umflătura din dreptul degetului mare este, din păcate, imposibil de ignorat! Aceasta poate deveni roșie sau dureroasă, deși nu este întotdeauna cazul. Îți va fi dificil să porți modelele tale de încălțăminte preferate și vei vedea că trecerea la pantofii pentru picioare cu monturi va fi una naturală.

Foto: fhl.science

Din păcate pentru tine și pentru dragostea ta pentru pantofi fabuloși, cel mai bun remediu și cel mai la îndemână împotriva monturilor rămâne o modificare drastică a dressingului tău. Gheața poate alina durerea, iar dacă dorești să apelezi la medicamente, ibuprofenul e o alegere potrivită. În cazul în care situația se agravează, medicul tău îți poate recomanda chiar operația, dar noi sperăm să nu se ajungă la așa ceva.

Modele de pantofi la care trebuie să apeleze femeile cu monturi

Cel mai bun remediu împotriva monturilor este decizia de a schimba modelul de încălțăminte. Nu te teme însă, pentru că nu te vom îndrepta spre pantofi medicinali confortabili, dar atât de urâți, ci spre accesorii la modă. Descoperă pantofii pentru picioare cu monturi în rândurile de mai jos!

CITEȘTE ȘI: Ce ștranduri, piscine și aquapark-uri avem la dispoziție pe caniculă/ BUCUREȘTI

Principiul de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi pantofii pentru picioare cu monturi este confortul. Dacă e exact ultimul criteriu la care s-ar raporta o fashionistă, tu trebuie să îl respecți cu sfințenie. Pantofii cu vârful îngust, care strâng piciorul, cei cu toc, inconfortabili, și chiar și cei fără talpă sunt interziși.

Iată care sunt modelele în care să investești:

Sandale wedges

Dacă nu vrei să renunți la accesoriile ce îți oferă centimetri în plus, specialiștii te îndeamnă să optezi pentru wedges. Tocurile pun presiune asupra piciorului tău, dar platforma e mult mai confortabilă. Ai grijă însă și nu exagera nici cu purtarea wedges, deoarece în timp pot agrava situația monturilor. Apelează la ele doar la ocazii speciale.

We wish the legs came with the shoes, too. #BarcaWedge x #TonyBianco

A post shared by Tony Bianco (@tonybianco) on

Flats cu un pic de toc

Atunci când auzi cât de nocive sunt tocurile pentru bietul și delicatul tău picior, tot ce îți dorești e să cumperi toți pantofii plați pe care i-ai văzut. Însă nici balerinii și rudele lor confortabile nu sunt cu mult mai bune pentru sănătatea piciorului. Faptul că talpa ia contact direct cu solul poate duce la deformarea labei piciorului și poate afecta și stabilitatea coloanei.

CITEȘTE ȘI: PROBLEMELE cauzate de guma de mestecat în cazul copiilor

Soluția? Cumpără flats cu „un pic de talpă”, ce oferă susținere piciorului, din materiale moi. Vei vedea diferența!

Monday uniform with neutral colors

A post shared by TheSpanishSandalCompany (@spanishsandalco) on

Sandale cu curelușe reglabile

Dacă ai dezvoltat monturi, sandalele vor fi un chin. Piciorul nu îți mai încape în niciunul dintre modelele drăgălașe de pe piață sau, atunci când are suficient spațiu de desfășurare, e afișat într-un mod complet neatrăgător.

CITEȘTE ȘI: Clătite sănătoase fără făină și zahăr: 4 combinaţii delicioase!

Cu totul altfel stau lucrurile în cazul sandalelor cu curelușe reglabile, care oferă suficient loc și acoperă ceea ce vrei să ascunzi privirii.

Foto: Pinterest.com

Mocasini. Ai toate motivele să îți desăvârșești colecția de mocasini. Tendințele îi adoră, iar monturile tale nu îi pot suporta. Alege mocasini confecționați din materiale moi (da, pielea ecologică e un must), care să fie adaptabili și flexibili. Poți opta la fel de bine pentru modelul făcut popular de Gucci, decupat la spate, un argument în favoarea ideii că monturile nu trebuie să compromită pentru totdeauna relația ta cu tendințele.

lunch with friends 🌿

A post shared by LORI LYNN RIDENOUR 〰 (@lori.ridenour) on

Mary Janes

Ușori, cu vârful rotund, toc cuminte și o baretă protectoare în jurul gleznei, pantofii de tip Mary Jane au fost asociați cu școlărițele și au fost multă vreme priviți drept o alegere conservatoare și de cele mai multe ori incredibil de plictisitoare.

CITEȘTE ȘI: GESTUL cu care îi frângi inima în funcţie de zodia lui

Fiind însă o adevărată fashionistă, ține de tine să schimbi complet regulile jocului. Poartă-i cu o pereche de șosete glam, cu paiete, trei sferturi, și cu o rochie decadentă și vei vedea cum ecuația e în favoarea ta.

Balerini

Nu ne place că balerinii au intrat într-un con de umbră în ultima perioadă, deoarece adevărul e că, atunci când ținem cont de anumite reguli, constituie unul dintre cele mai flatante și mai adecvate modele de pantofi pentru picioare cu monturi. Spre ce trebuie să te îndrepți? În primul rând, respinge vehement balerinii ascuțiți și optează pentru cei clasici, cu bot rotund.

CITEȘTE ȘI: Motivul pentru care ÎNCHIZI OCHII atunci când încerci să-ți amintești ceva

Mai departe, ai nevoie de piele, nu neapărat naturală, deoarece știm câte conflicte morale cauzează purtarea ei, ci de una ecologică. Nu în ultimul rând, mizează pe un pic de talpă, pentru susținerea de care ai nevoie.

Acestea sunt modelele de pantofi pentru picioare cu monturi, care te vor transforma într-o regină a stilului, chiar și atunci când ai impresia că nu mai ai nicio șansă de a fi încoronată astfel! Așadar, există mereu soluții!

Comentarii: