FRUMUSETE LIFESTYLE SANATATE

Este bine de ştiut! Ne place, arată bine, dar cât de periculos este lacul de unghii?

Foto: Pinterest.com

Ei, bine, s-au dus vremurile când femeile îşi vopseau unghiile cu produse sută la sută naturală, produse din ceară de albine sau plante.

Şi se pare că pe piaţa din România încă există numeroase lacuri de unghii care conţin toluen, dibutil ftalatul (DBP) şi formaldehidă, substanţe extrem de toxice care au fost deja interzise în UE.

Citeşte şi: TESTUL SIMPLU care îți indică dacă bei suficientă apă

Substanţele care ne pun în pericol pentru sănătatea

Baba ţine la frumuseţe, vorba ceea, dar sfatul nostru este să fiţi cu băgare de seamă şi foarte atente la ce puneţi pe unghii.

Despre toluen, experţii spun că este extrem de periculos pentru embrionul uman. Derivat din benzen, toluenul se foloseşte, de cele mai multe ori, ca diluant pentru vopselurile industriale. Există studiile pe animale care au demonstrat că această substanţă poate fi extrem de periculoasă în cazul femeilor însărcinate.

Despre celelalte două substanţe, formaldehidă şi DBP, se ştie că pot provoca boli grave, precum cancerul de piele. Aşa că, aveţi mare grijă când cumpăraţi sau mergeţi la salon! Citiţi bine eticheta de pe sticluţe şi asiguraţi-vă că nu au în compoziţie aceste substanţe ce vă pot pune în mare pericol chiar şi viaţa.

Citeşte şi: Care sunt CELE MAI SIGURE recipiente de plastic în funcție de CODURILE inscripționate

Probleme pentru aparatul reproducător

Cercetătorii americani au observat că un compus chimic numit trifenil fosfat (TPHP), utilizat pentru a face lacul de unghii mai rezistent, trece de bariera pielii şi ajunge în sânge. Astfel, s-a demonstrat că oja care conţine acest chimic este un pericol real pentru sănătate, deoarece conţine şi substanţe care afectează echilibrul hormonal şi aparatul reproducător.

Sursa: adevărul.ro

Comentarii: