SANATATE

Este schimbat efectul medicamentelor dacă le iei cu ceai?

thehealthy.com

Este schimbat efectul medicamentelor dacă le iei cu ceai? Medicamentele trebuie luate cu apă, cu excepția suplimentelor de fier, la care este mai bine să alegeți sucul de portocale. Dar poate fi folosit ceaiul în aceste scopuri? Medicul Alexander Myasnikov dă un răspuns la această întrebare.

Este schimbat efectul medicamentelor dacă le iei cu ceai?

Specialistul notează că este posibil să luați medicamente cu ceai, dar nu în mod regulat. Se recomandă să faceți acest lucru numai în cazuri extreme. Acest lucru se datorează faptului că cofeina conținută în ceai poate reacționa cu medicamentul. Și acesta este un proces nedorit.

CITEȘTE ȘI: Trei vitamine pe care să NU le iei seara: Pot anula efectul anumitor medicamente

„Dacă sunteți în situația în care aveți medicamente și doar ceai, și nu aveți de ales, luați medicamentul”, subliniază medicul.

Beneficiile consumului de ceai

Antioxidanții din ceai ajută la protejarea împotriva diferitelor tipuri de cancer, inclusiv cancerul de sân, colon, rect, piele, plămâni, esofag, stomac, intestin subțire, pancreas, ficat, ovar, prostată și oral. Dar nu ar trebui să vă bazați doar pe ceai pentru a menține un organism sănătos – la urma urmei, ceaiul nu este un panaceu. Consumul de ceai poate ajuta la reducerea riscului de atac de cord și poate proteja împotriva bolilor cardiovasculare și degenerative.

Ceaiul ajută la combaterea radicalilor liberi

Ceaiul este o sursă de polifenoli și este capabil să absoarbă radicalii de oxigen, care pot duce la deteriorarea ADN-ului în organism.

Consumul de ceai a fost, de asemenea, legat de un risc mai scăzut de boală Parkinson

Luat în considerare alături de alți factori precum fumatul, activitatea fizică, vârsta și indicele de masă corporală, consumul regulat de ceai a fost asociat cu un risc redus de boală Parkinson atât la bărbați, cât și la femei. Ceaiul ne hidratează organismul, în ciuda cofeinei pe care o conține.

Ceaiul vă ajută să vă mențineți talia sub control

Conform unui studiu, participanții care au consumat în mod regulat ceai fierbinte au fost mai slabi decât cei care nu au făcut-o. Oamenii de știință sugerează că consumul regulat de ceai poate reduce riscul de sindrom metabolic (care crește riscul de diabet, boli de inimă și accident vascular cerebral), spune medicul.

„Ceaiul verde poate acționa ca un ecran solar de rezervă și oferă protecție împotriva razelor ultraviolete. Consumul regulat de ceai poate, de asemenea, să contracareze unele dintre efectele negative ale fumatului și poate chiar să reducă riscul de cancer pulmonar”, spune specialistul.

„Ceaiul ajută organismul să se recupereze în urma radiațiilor. Un studiu a descoperit că ceaiul ajută la protejarea împotriva degenerării celulelor atunci când sunt expuse la radiații, iar un altul a descoperit că ceaiul poate ajuta pielea să se refacă după expunere. Cercetările arată că compușii din ceaiul verde îi pot ajuta pe diabeticii de tip 2. Ceaiul verde îmbunătățește densitatea minerală osoasă și rezistența”, a adăugat medicul.

Datorită aflavinelor, aarubiginelor și aabrovinelor din compoziția ceaiului, tractul digestiv este îmbunătățit. Acest lucru se întâmplă deoarece antioxidanții din ceaiurile negre susțin creșterea bacteriilor benefice în intestine. De asemenea, ei inhibă procesele oxidative din ficat. Catechinele din soiurile „ușoare” ajută să facă față gastritei și ameliorează inflamația. Iar în China, ceaiul a fost folosit pentru a trata diareea încă din cele mai vechi timpuri.

Deoarece fiecare tip de ceai are un efect benefic asupra sistemului digestiv, acest lucru nu poate decât să afecteze sistemul imunitar, care depinde direct de starea intestinelor. Un rol important aici îl au și proprietățile antioxidante ale ceaiului, care îmbunătățesc funcționarea întregului organism.

CITEȘTE ȘI: Cine NU ar trebui să mănânce pătrunjel și coriandru: Pot anula efectul unor medicamente

Ceaiul poate fi eficient în prevenirea și tratarea bolilor neurologice, în special a celor degenerative

În timp ce mulți factori influențează sănătatea creierului, polifenolii din ceaiul verde pot ajuta la conservarea zonelor din creier care reglează învățarea și memoria.

„Răciți ceaiul înainte de a-l bea. Consumul frecvent de băuturi fierbinți poate crește riscul de a dezvolta cancer esofagian. Lăsați ceaiul să se răcească timp de câteva minute înainte de a-l bea”, sfătuiește expertul.

Comentarii: