REVIEW

Evită restaurantele care aduc mâncarea congelată: Indiciile după care le poţi recunoaşte

Foto: Pinterest.com

Dacă nu eşti la un fast-food, vrei ca mâncare a pe care o comanzi să fie proaspătă. Nu întotdeauna se întâmplă acest lucru şi poţi să ai surpriza că la restaurante bine cotate găseşti preparate care au venit gata pregătite care au fost doar reîncălzite.

Iată câteva semne care să te ajute să recunoşti locurile unde mâncarea nu este proaspătă.

Mâncarea vine prea repede

Cel mai mare semn că mâncarea care îşi este servită este congelată este că îţi este adusă prea repede la masă. Mâncarea proaspătă cere timp, aşa încât dacă ospătarul apare la masă cu comanda în doar 5-10 minute este clar că doar a decongelat preparatele, remarcă gustarte.ro.

Meniul are foarte multe preparate

Nu este întotdeauna un indiciu, dar trebuie luat în seamă. Unele restaurante au meniuri foarte mari, dar rişti să comanzi şi să nu aibă mai nimic pe stoc. Oricum ar fi este greu pentru un bucătar să aibă tot timpul pe stoc ingrediente proaspete pentru zeci de preparate. Atunci, cel mai probabil, foloseşte prafuri sau preparate congelate.

CITEȘTE ȘI: De ce să te ferești când mănânci la restaurant: Obiectele care au cei mai mulți microbi

Textura mâncărurilor nu este normală

Mâncărurile congelate, de obicei, se încălzesc la microunde. Carnea îşi va pierde din elasticitate şi, cel mai probabil, nu îi vei mai recunoaşte gustul. Oricine a mâncat bucate gătite în casă îşi va da seama de diferenţa între un preparat proaspăt şi unul congelat şi reîncălzit.

Toate fructele de mare sunt prăjite

Un meniu care conţine doar fructe de mare prăjite e un semn clar că acestea au fost aduse congelate. Există o mulţime de produse din peşte, sub diferite forme, care vin congelate ceea ce face munca celor din restaurante mult mai uşoară.

Nu există substitute

Comanzi un burger şi ai vrea să nu îşi pună bacon sau brânză şi ospătarul spune că nu este posibil? Cea mai bună explicaţie este că produsele au venit congelate şi ei nu pot face nicio schimbare fără să strice modul în care arată preparatul.

CITEȘTE ȘI: Sfatul celebrului bucătar Gordon Ramsay: Ce să NU comanzi niciodată într-un restaurant

Ospătarul nu ştie să-ţi spună de unde vin ingredientele

Dacă vrei să ştii care ste sursa cărnii din care este făcută friptura şi ospătarul dă din colţ în colţ, e clar că a primit-o congelată, eventual cu toate condimentele puse, fără că cei din bucătărie să-şi fi adus vreun aport prea mare.

Comentarii: