LIFESTYLE

De ce există OGLINZI în lift

Foto: Pinterest.com

Lifturile au aparut odata cu blocurile inalte. Acest lucru nu este o noutate pentru nimeni. Insa, cu siguranta v-ati intrebat de ce fiecare lift are o oglinda pe perete.

La inceput, lifturile nu au fost folosite de foarte multi oameni, insa cu cat cladirile erau mai inalte, cu atat oamenii au inceput sa foloseasca ascensoarele pentru a se deplasa mai rapid.

Când au apărut lifturile, ele mergeau extrem de lent, aspect de care se plangeau tot mai multi oameni. Constructorii stiau ca e foarte costisitor sa realizeze un ascensor cu viteza mai mare, motiv pentru care au venit cu o idee inedita.

Adevăratul motiv pentru care există OGLINZI în lift

Dupa ce constructorii au realizat mai multe studii pilot, ei au descoperit ca oamenii considerau plimbarea mai lenta decat era de fapt si asta pentru ca nu aveau nimic de facut in timpul deplasarii cu liftul decat sa se holbeze pe pereti. Pe de alta parte, participantii la studii nu au fost deloc preocupati de siguranta liftului, ci de modul lent de deplasare.

De ce medicamentele NU ACŢIONEAZĂ la fel, la femei și la bărbaţi

Adevaratul motiv pentru care oglinzile au fost asezate in fiecare ascensor a fost pentru a distrage atentia oamenilor in timpul calatoriei, scrie site-ul vagabomb.comDupa adaugarea unei oglinzi in lift, constructorii au realizat un nou studiu, format din acelasi esantion, si au descoperit ca aproape fiecare persoana si-a schimbat parerea despre viteza ascensorului. Si asta pentru ca fiecare se admira in oglinda si nu mai este atent la durata calatoriei.

In plus, multe persoane sufera de claustrofobie, ceea ce inseamna frica de a sta in spatii mici sau inchise, din care simt ca nu pot scapa. Astfel, montarea unei oglinzi va crea impresia de spatiu marit.

De ce VERIGHETA se poartă pe cel de-al patrulea deget al mâinii stângi?

Mai mult decat atat, constructorii au ajuns la concluzia ca odata intrati in lift, oamenii isi vad imaginea in oglinda si astfel sunt excluse micile accidente, cum ar fi sa se loveasca cu usa.

CITEȘTE ȘI: 

Detox după sărbători. De ce are nevoie organismul de acesta

De ce sunt mezelurile roşii şi de ce devin lipicioase?

In ultima vreme, insa, oglinzile din lift au devenit ajutorul perfect pentru fotografii amuzante.

Foto: Pinterest.com

 

Comentarii: