SANATATE

Experții atenționează: Primul semn al infectării cu OMICRON – Are de-a face cu vocea

g4media.ro

Experții în sănătate susțin că persoanele infectate cu noua variantă Omicron a virusului SARS-CoV-2 ar putea să audă primul simptom al bolii înainte să îl simtă, potrivit tabloidului The Sun.

O voce răgușită

Simptomele la Omicron apar mult mai repede decât la varianta Delta, însă oamenii de știință ne averitzează care ar putea fi primele semne care să indice infecția cu noua tulpină a coronavirusului. Așadar, o voce mai răgușită sau mai groasă decât de obicei ar putea fi cauzată de infectarea cu Omicron. Asta pentru că unul dintre primele simptome ale noii variante este ”mâncărimea în gât”, așa cum o descriu experții, potrivit The Sun.

CITEȘTE ȘI: Medicii răspund: Fac față măștile de protecție variantei Omicron?

Directorul executiv al Discovery Health, cel mai mare asigurător privat de sănătate din Africa de Sud, Ryan Roach, a declarat săptămâna trecută că acesta este cel mai frecvent simptom cu care se confruntă pacienții infectați cu Omicron.

Mâncărime în gât

Mâncărimea în gât este de obicei urmată de congestie nazală, a spus el. Simptomele acestei variante includ tusea seacă și durere în partea inferioară a spatelui.

Aproximativ 89% dintre persoanele infectate cu Omicron în SUA prezintă același „semn” inițial – mâncărimea în gât, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din această țară.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE: Simptomele care te anunță că faci o formă gravă de OMICRON

Printre simptomele specifice variantei Omicron mai sunt, de asemenea, durerile musculare moderate, oboseala extremă, nasul înfundat și strănuturile.

Până în prezent, cei mai mulți pacienți infectați cu Omicron au prezentat o formă moderată a bolii, însă experții spun că noua variantă ar putea fi mult mai contagioasă, iar vaccinurile ar fi mai puțin eficiente.

Comentarii: