MOMS

Femeile cu mai mulți copii, risc de atac de cord cu 40% mai mare /STUDIU

Foto: theconversation.com

Riscul de apariţie a problemelor cardiace este mai ridicat în cazul femeilor care au mai mult de doi copii, susţin oamenii de ştiinţă de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie.

CITEȘTE ȘI:  NU e de joacă! SLIME, pasta gelatinoasă provoacă alergii!

Mai exact, mamele sunt mai predispuse unui atac de cord, dar şi altor afecţiuni cardiace care implică multe complicaţii, precum accidentul vascular cerebral sau insuficienţă cardiacă, scrie Independent.co.uk

Oamenii de ştiinţă britanici au descoperit în urma mai multor analize că acest risc este cu atât mai ridicat cu cât şi numărul copiilor este mai mare.

CITEȘTE ȘI: Avertisment pentru părinţi: Plante INTERZISE în casă dacă ai copil mic

De asemenea, rezultatele obţinute au mai arătat că în cazul mamelor care au mai mult de cinci copii riscul de apariţie a problemelor cardiace creşte la aproape 40% (pe o perioadă de aproximativ 30 de ani), spre deosebire de femeile care au unul sau doi copii.

„ Ştim că perioada de graviditate şi naşterea propriu-zisă pot avea un impact semnificativ asupra sănătăţii cardiace, dar şi creşterea copiilor este un factor ce măreşte nivelul de stres. De aceea medicii pot să recomande din timp părinţilor stresaţi investigaţiile medicale necesare pentru a diminua acest risc“, explică Clare Oliver-Williams, cercetător şef în cadrul Universităţii Cambridge.

CITEȘTE ȘI: ATENŢIE! Când trebuie să te FEREŞTI de lavandă, în ciuda zecilor de beneficii ale plantei

Bine de ştiut este şi că pierderea mai multor sarcini poate să fie asociată cu această predispoziţie pentru problemele cardiovasculare. Mai exact, în acest caz riscul de a apariţia a bolilor inimii poate creşte până la 60%.

Comentarii: