SANATATE

Naşterea prin cezariană, PERICOL pentru cei mici: La ce boli GRAVE sunt expuşi

Foto: Pinterest.com

Naşterea prin cezariană este un adevărat pericol pentru cei mici. Aceştia sunt expuşi la mai multe boli grave atunci când vor ajunge la maturitate.

 

Nașterea prin cezariană ar putea influența negativ dezvoltarea copiilor, făcându-i mai vulnerabil la alergii, la boli autoimune și chiar la obezitate. Ipoteza apare într-un studiu realizat de specialiști de la Universitatea de Medicină din New York.

 

Una dintre explicații ar fi că la nașterea prin cezariană prunci nu urmează traseul firesc și nu intră în contact cu bacteriile care se găsesc în perineul și vaginul mamei. A doua ar fi că antibioticele folosite pentru acest tip de intervenție ucid bacteriile de care nou-născuții au atâta nevoie.

Te îngrași pe FOND NERVOS? Iată cum poți SCĂPA de STRES

Dieta în GASTRITĂ. Alimentele permise și interzise

Ce poate dezvălui SALIVA despre starea ta de sănătate

Experimetele făcute pe șoareci au avut rezultate relevante. Din 69 de pui, 35 născuți pe cale naturală și 34 prin cezariană, cei din prima categorie cântăreau, în medie, cu câteva grame mai puțin, iar diferența s-a păstrat pe măsură ce au crescut.

CITEȘTE ȘI: Apariția ridurilor, influențată de felul în care DORMI. Cum le poți preîntâmpina

Cel mai simplu remediu natural pentru CEARCĂNE / DIY

Potrivit studiului, probabilitatea ca o astfel de evoluție să fie întâmplătoare este de una la o mie, conform economist.com. De altfel, o analiză aprofundată a arătat că șoriceiii născuți prin cezariană nu au în organism o serie de bacterii asociate tocmai cu păstrarea unui corp armonios.

Cum scapi de epuizarea şi conflictele de la muncă: Sfaturi esenţiale

Sfatul medicilor pentru tinerii părinți: Lăsați bebelușii să își sugă degetele

Stresul, cauza atacurilor de cord: Femeile sunt cele mai afectate

Coordonatoarea studiului propune și o soluție extrem de simplă pentru această problemă, aceea ca prunci să fie expuși culturilor de bacterii recoltate din perineul mamei.

Comentarii: