SANATATE

Florile pe care ar trebui să le ai în casă pentru a nu te îmbolnăvi iarna

Foto: Pinterest.com

Toată lumea știe că unele flori crescute într-un ghiveci acasă au capacitatea de a purifica aerul. Care dintre florile de interior sunt considerate cele mai utile în acest sens?

Datorită lor, puteți evita să prindeți virusuri și răceli. Prin îmbunătățirea calității aerului, ele reduc probabilitatea răspândirii bolilor respiratorii. Uleiurile esențiale obținute din aceste plante pot fi deosebit de benefice.

Ele reduc concentrația de toxine, mucegai, virusuri și bacterii, îmbunătățind calitatea aerului din interior. Acest lucru este împărtășit de expertul în sănătate Dr. Tim Bond.

CITEȘTE ȘI: Aerul din casele noastre e plin de toxine – TOP 3 plante care îl purifică

Iată care sunt plantele de interior care acționează împotriva virusurilor:

Echinacea

Echinacea poate crește într-un ghiveci – un loc ideal pentru ea va fi o cameră însorită sau un balcon închis.

Potrivit doctorului Bond, Echinacea este folosită pe scară largă pentru a trata și preveni răcelile și gripa. Aceasta stimulează funcția imunitară prin creșterea eficienței barierei de mucus din tractul respirator, explică expertul.

O analiză combinată a 14 studii a constatat că echinaceea poate reduce riscul de a dezvolta o răceală cu peste 50%, precum și scurtarea duratei unei răceli cu o zi și jumătate.

Iedera engleză

„Această plantă reduce toxinele din aerul interior, cum ar fi formaldehida. De asemenea, absoarbe sporii de mucegai dăunători, care pot apărea adesea în apartamente iarna din cauza condensului”, spune Dr. Bond.

Mucegaiul poate provoca iritații și inflamații ale tractului respirator.

Nucșoara

Nucșoara este un filtru de aer natural care ajută la purificarea aerului și oprește răspândirea virușilor.

CITEȘTE ȘI: Plantele care purifică ficatul și elimină apa din organism

Lavanda

Lavanda poate crește bine în interior dacă o așezați într-un loc însorit. Are un efect soporific eficient, iar un somn bun este esențial pentru imunitate și pentru capacitatea organismului de a rezista virușilor. Această plantă se păstrează cel mai bine în dormitor, spune Dr. Bond.

Expertul este de părere că nu toate plantele de interior sunt la fel de utile – uneori pot fi dăunătoare pentru sănătate.

Comentarii: