SANATATE

Plantele care purifică ficatul și elimină apa din organism

cetipicagreu.ro

Cand apare o afectiune sau o problema de sanatate, in mod normal mergi la medic pentru a fi tratat imediat cu analgezice sau alte tratamente indicate de un specialist in sanatate; cu toate acestea, medicina tradițională este o alternativă pe care mulți oameni o aleg pentru a profita de puterea de vindecare a plantelor medicinale.

Atât de importantă este pentru sănătatea multor oameni încât, conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), 80% din populația lumii depinde de plante medicinale pentru îngrijirea medicală primară.

Este de menționat că acestea au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri pentru diferitele lor proprietăți antioxidante, anticancerigene, antiinflamatorii și chiar pentru capacitatea lor de a întârzia apoptoza sau moartea celulară programată.

CITEȘTE ȘI: Nutrientul de care ficatul tău are nevoie cel mai mult:: Te protejează de boli hepatice și cancer

În acest fel, combinația unor plante medicinale este o opțiune excelentă pentru a preveni sau atenua simptomele diferitelor boli și afecțiuni.

Plante care purifică ficatul și elimină retenția de lichide

Cocina Recetas Fáciles subliniază că o opțiune este combinația de ierburi precum boldo, coada-calului, Baccharis trimera și mușețel pentru a purifica ficatul, deoarece va activa metabolismul și va ajuta și la restabilirea sistemului gastric. In plus, este ideal pentru ameliorarea digestiilor grele datorate consumului de alimente cu continut mare de grasimi.

Un alt beneficiu oferit de această combinație sănătoasă de plante medicinale este eliminarea retenției de lichide. Această problemă de sănătate este cunoscută și sub numele de edem și se caracterizează prin umflarea corpului, care este cauzată de acumularea anormală de lichide. De obicei, edemul apare cel mai adesea la nivelul picioarelor, dar poate fi prezent și pe mâini, brațe, față și abdomen.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul care curăță ficatul de metale grele: Cum se consumă pentru un efect maxim

Amestecul ideal pentru a controla anxietatea

De asemenea, boldo, coada-calului, carqueja și mușețel sunt, de asemenea, un amestec ideal pentru a controla anxietatea legată de consumul de alimente tot timpul. Această problemă are ca rezultat boli precum supraponderalitatea și obezitatea, care, potrivit OMS, afectează în număr mai mare copiii și adolescenții.

Comentarii: