LIFESTYLE

Florin Mergea se pregătește pentru o cursă de 24 de ore în SimRacing!

Vicecampionul olimpic la tenis în proba de dublu a devenit unul dintre cei mai buni piloți de simulator din România. El se antrenează pentru cursa de la Spa-Francorchamps, de la sfârșitul acestei săptămâni, care va dura o zi.

Florin Mergea sărbătorește „Ziua Internațională a Jocurilor Video” în simulator, pregătindu-se pentru cursa de pe circuitul belgian Spa-Francorchamps, din acest week-end.

„Am ales să vă arăt ce fac eu în simulator săptămâna aceasta, urmează două curse de anduranță cu echipa Zecarul, una de 24 de ore și una de 6 ore. Suntem pe circuitul de la Spa – Francorchamps, pentru etapa a doua a competiției, un circuit pe care eu îl cunosc foarte bine, unul favorit al meu„, spune Florin Mergea.

CITEȘTE ȘI: Căştile utilizate în exces, PERICOL pentru sănătate: Ce ne învaţă medicii

Fără tenis n-ar fi reușit în auto

Mergea recunoaște că este înnebunit de motorsport și IT, iar tenisul a devenit o pasiune abia cand a putut să îl practice exact așa cum și-a dorit!

Prin tenis mi-am putut permite un simulator acasă pentru a-mi împăca nevoia de viteză în siguranță și confort„, recunoaște vicecampionul olimpic de la Rio.

Sportivul face parte din echipa Zecarul eSports, formația unui prieten bun, Dan Dracea. Împreună își doresc să o aducă la statutul de cea mai bună echipă românească de SimRacing. Mergea a terminat faimoasa cursă de la LeMans de 24 de ore, iar în weekend va concura împreună cu alți 5 piloți pe circuitul de la Spa.

După cursa de la LeMans pe care am avut-o acum două săptămâni, cursa de la Spa este una dificilă. Circuitul este destul de scurt, mai ales în format MultiClass și nu sunt foarte multe zone de depășire în sigurnață„, mai spune campionul.

 

 

 

 

 

Comentarii: