SANATATE

Căştile utilizate în exces, PERICOL pentru sănătate: Ce ne învaţă medicii

Foto: Pinterest.com

Căştile utilizate în exces sunt un adevărat pericol pentru sănătate. Medicii avertizează că acestea pot duce la boli extrem de grave.

 

Zeci de tineri, în special adolescenți de liceu, riscă să își piardă auzul. Folosirea excesivă a căștilor duce la zgomote ciudate în urechi, stări de agitație, nervozitate, dar și otite greu de tratat, susțin specialiștii. Medicii spun că numărul pacienților s-a triplat în ultima perioadă.

 

Una din primele griji ale tinerilor de astăzi a devenit aceea să nu își uite căștile acasă.

Câte zile poţi păstra VINUL după ce l-ai DESFĂCUT

TESTEAZĂ-L! Cel mai rapid smoothie ANTIINFLAMATOR

Nu este prima dată când asistenta cabinetului medical din școală le explică elevilor riscurile la care se expun atunci când folosesc prea mult căștile.

Alimentele care ne ÎMBĂTRÂNESC cel mai mult

Elevii învață chiar la orele de fizică ce înseamnă să stai cu căștile în urechi, iar volumul să fie ridicat. „În materia de clasa a XI a este o lecție care se cheamă măsuri de protecție a propriei persoane împotriva undelor magnetice. Ei ascultă la putere mare, la decibelimulți, și atunci îi afecteză.”, spune Elena Merlic, profesor de fizică. 

ATENȚIE la lămâile din supermarket! Pot fi periculoase pentru sănătate

Avertisment fără precedent: Măslinele înnegrite artificial pot produce CANCER gastric

Iar numărul pacienților a ajuns să fie de trei ori mai mare față de anul trecut. Majoritatea celor care ajung la ORL se plâng de sunete în urechi. „Pot apărea infecții se numesc otite externe. Afectarea urechii interne este ireversibilă de cele mai multe ori. Este vorba de data asta de o scădere a auzului și poate fi însoțită și de zgomote în ureche.”, anunţă Luminița Rădulescu, specialist ORL, conform Digi 24. 

„Din păcate este un fenomen care nu știu cum ar putea fi stopat. Refugiul lor este în aceste căști.”, avertizează şi Prof. dr. AndaTănasă, directorul Colegiului Tehnic Gheorghe Asachi.

Știi CÂND și CUM trebuie să bei apă pentru a ajunge la greutatea ideală?

Medicii ne sfătuiesc să folosim cât mai puțin căștile, volumul acestora să nu depășească 70 de decibeli, iar atunci când nu le folosim să le ţinem într-o cutie şi niciodată să nu le împrumutăm altora.

Comentarii: