LIFESTYLE

Florin Piersic s-a operat. Ce se întâmplă cu cel mai iubit actor al românilor şi dramele din viaţa lui

Generaţii întregi de copiii cu crescut cu Povestea lui Harap Alb. Adulţii l-au avut pe Mărgelatu’. Femeile au suspinat după el, în tinereţe unul dintre cuceritorii marelui ecran. Vârsta nu iartă însă pe nimeni. Şi deci, nici pe Florin Piersic.

S-a ţinut bine până la 83 de ani, dar cum în viaţă nu e ca-n basmele în care interpreta rolul de Făt-Frumos, a venit şi vremea bătrâneţii.

Ziarele au explodat când l-au văzut zilele acestea pe marele actor pe holul unui spital din Bucureşti. Şchiopăta vizibil şi până i-a venit rândul la consult, ar fi aşteptat în maşină. Le-ar fi cerut medicilor să nu spună nimic presei, însă tabloidele au aflat. Pe 14 martie, Florin Piersic a suferit o operaţie la picior la un spital privat din Capitală.

 

Citeşte şi: Inflamația cronică, cauza a 8 din 10 boli cu rata de mortalitate cea mai mare

 

Nu vrea să ştie nimeni de suferinţele lui

Orgolios ca întotdeauna, Florin Piersic nu a vrut nici acum ca lumea să afle că s-a operat la piciorul drept şi de ce. De altfel, dintotdeauna a vrut să ţină totul pentru el. Nu a dat detalii despre starea lui de sănătate sau să recunoască în vreun fel că ar avea probleme.

În urmă cu vreo doi ani, Florin Piersic a mărturisit însă că a trecut printr-o situaţie mai delicată și că a luat chiar şi 40 de pastile pe zile. „Sunt bolnav. De medicamente. În special, de vitamine. De fapt, ar fi cazul să recunosc că iubesc cel mai mult pastilele cu care mă îndop şi care mă ţin pe picioare. Mi-a zis o doctoriţă din Germania că sunt sanatos tun, dar dupa ce m-am intors in tara, mi-a trimis prin posta un pachet mare cu medicamente, pe care sa le iau la ore fixe. ”, povestea îndrăgitul artist la Wowbizz.

 

L-a făcut pe Patriarh să plângă

Florin Piersic a mărturisit cu ocazia Centenarului că a fost invitat, la un moment dat, de Preafericitul Daniel, la o întâlnire. A fost condus de oamenii patriarhului Bisericii Ortodoxe Române şi a petrecut câteva momente în compania acestuia.

Au discutat despre credinţă, despre rugăciune, iar patriarhul l-a şocat când i-a spus că el se roagă la… Ştefan cel Mare. Atunci, Florin Piersic a început să spună versurile poeziei „Pomenire ţie, Ştefan cel Mare” de Dominic Stanca.

„‘Vreau să vă spun, neapărat, că după ce am recitat asta, Înaltpresfinţitului, l-am văzut…Puteţi să-l întrebaţi: ‘Ce spuneţi de Piersic’, şi o să vă spună: ‘M-a făcut să plâng’.”, a povestit actorul.

 

Citeşte şi: Boala care a răpus-o pe Stela Popescu afectează milioane de români: Simptomele apar foarte târziu

 

Sora lui Piersic a murit înecată!

Marea tragedie a copilăriei lui Florin Piersic a fost moartea Lucicăi, sora lui. De fiecare dată când şi-a amintit şi a vorbit, cel mai iubit artist al românilor a plâns.

„Eu aveam 6 ani. Sora mea a plecat cu colegii ei la cules de plante pe malul Prutului, pentru soldaţii de pe front. Mama îi spusese să nu facă baie în Prut. Acolo, toţi colegii ei s-au aruncat în apă. Colega ei de banca, Doina, a început să ţipe, a luat-o un vârtej. Atunci sora mea, care era campioană la înot, avea 14 ani, a sărit dupa ea. Un bărbat s-a aruncat după ele şi a reuşit să o salveze pe Doina dar nu şi pe sora mea. Lucica a fost găsită după 4 zile, la 11 kilometri, în Basarabia. Nu există o durere mai mare!”, a povestit actorul pentru BZI.

O altă dramă din copilăria lui Piersic a fost faptul că tatăl lui a făcut închisoare politică. „S-a întors de acolo, după 4 ani. Mama mea a trimis pachete la toate închisorile din România, că nu ştia unde era închis. Şi se ducea acolo de unde nu se întorcea pachetul.”,  a încheiat artistul, care şi-a divinizat mama.

 

Comentarii: