NUTRITIE

Supa de pui cu găluşte, un adevărat deliciu dacă respecţi această reţetă

Foto: Pinterest.com

Supa cu găluște este delicioasă. Frumos este că se poate adapta, în funcție de preferințele fiecăruia. Poate fi chiar de post. Rețeta clasică este pe bază de supă clară de pui.

Pentru un deliciu suprem al papilelor gustative, vă recomandăm un pui de țară, care se va fierbe până carnea se va desprinde cu lejeritate de pe oase.

Cel mai bine să folosiți un pui întreg

Cel mai bine este să fierbeți un pui întreg, gustul va fi incredibil. Pentru supă păstrați doar zeama consistentă, iar carnea o puteți folosi pentru un al doilea fel de mâncare, cum ar fi, de exemplu, un delicios ostropel cu sos de roșii sau, de ce nu, carnea se poate amesteca cu legume fierte, pentru o variantă mult mai lejeră a salatei boef. Pentru că da, în esență salata boef înseamnă carne de vită cu legume, însă se poate folosi orice tip de carne vă este pe plac, scrie doctorulzilei.ro.

Așadar, puiul se va fierbe alături de cunoscutele rădăcinoase: morcovi, rădăcină de pătrunjel, rădăcină de păstrârnac, țelină, dar i două cepe întregi, pentru un gust incredibil.

CITEȘTE ȘI: Supa de ceapă, o delicatesă după reţeţă franţuzească. Nu o să-ţi vină să crezi cât de uşor o poţi găti acasă

După ce totul este fiert, strecurați zeama de pui pentru a fi clară și din legume opriți doar morcovul, pe care îl tocați mărunt și îl eliberați în zeama clară de pui. Pasul următor sunt găluștele.

Pregătirea găluștelor

Pentru a fi cât mai pufoase, aveți nevoie de 2 ouă, un praf de sare și 140 g gris. Ouăle se sparg și se bat ca pentru omletă, apoi se adaugă grisul treptat, amestecând cu grijă, pentru a evita cocoloașele, este foarte important să nu avem cocoloașe!

Sarea se pune la final, apoi se lasă compoziția la odihnit. În 10 minute, dintr-o compoziție moale, vom avea una mai vârtoasă. Grisul absoarbe umiditatea din ou și se va umfla.

Între timp, supa clocotește încet, la foc mic. Cu lingura umezită, modelăm găluștele și le adăugăm încet în zeama de pui. La fierbere, cantitatea crudă se va tripla în zeamă, așadar formați gălușcuțe micuțe înainte de a le introduce la fiert.

CITEȘTE ȘI: Delicios şi sănătos: Supa de usturoi şi ghimbir care ucide virusurile şi bacteriile

După ce sunt gata și găluștele, potrivim de sare zeama, aruncăm morcovii tocați și adăugăm mărar proaspăt tocat. Aroma și gustul vor fi foarte bune, opriți focul și serviți fierbinte, este un fel de mâncare sănătos și sățios, perfect pentru un prânz delicios în familie.

Comentarii: