SANATATE

Medicii trag un semnal de ALARMĂ cu privire la PERICOLUL de la cumpărături: De ce bonurile fiscale sunt cancerigene

radiocluj.ro

De fiecare dată când mergi la cumpărături, primești un bon fiscal, pe care sunt trecute toate produsele achiziționate și costurile acestora, însă niciodată nu te-ai gândit cât de dăunător poate fi acesta pentru sănătatea ta.

Hârtia și cerneala folosite la bonurile fiscale

Conform unui studiu recent efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Granada, Spania, se pare că toate bonurile fiscale conțin aproximativ 90% substanțe cancerigene. Aceștia au analizat 112 bonuri fiscale și au descoperit că hârtia „termală” din care sunt fabricate și cerneala care imprimă scrisul pe acestea interacționează, dând naștere unui compus periculos pentru sănătate, bisfenolul A sau, pe scurt, BPA.

CITEȘTE ȘI: Alimentele de care să te ferești: Pot provoca cancerul

„Putem recunoaște ușor acest tip de hârtie, deoarece se înnegrește instantaneu în apropierea unei surse de căldură, cum ar fi, de exemplu, un chibrit aprins”, a afirmat pentru dailymail.co.uk profesorul Nicolás Olea, unul dintre autorii studiului. Mai mult decât atât, cerneala cu care sunt imprimate bonurile fiscale dispare rapid.

Pericolul bisfenolului A

Bisfenolul A este foarte periculos, deoarece poate crește riscul de infertilitate, naștere prematură, autism, obezitate, diabet zaharat de tip 2 și boli cardiovasculare.

CITEȘTE ȘI: De ce NU trebuie să foloseşti dezinfectant pentru mâini: Cât de nociv este pentru sănătate

Pentru a reduce riscul acestor boli grave, nu trebuie să ținem bonurile fiscale în portofel, în geantă sau în mașină. De asemenea, trebuie să evităm ca acestea să intre în contact cu alimentele, avertizează specialiștii.

Comentarii: