NUTRITIE SANATATE

Fructele pe care NU trebuie să le mănânci pe stomacul gol: Provoacă stimularea vezicii biliare

simplyrecipes.com

Fructele pe care NU trebuie să le mănânci pe stomacul gol: Provoacă stimularea vezicii biliare. Sfatul de a-ți începe dimineața cu un fruct s-ar putea să nu fie atât de inofensiv. Există situații în care acestea pur și simplu nu pot fi consumate pe stomacul gol.

Așadar, cine nu ar trebui să mănânce fructe pe stomacul gol și care sunt acestea?

Fructele pe care NU trebuie să le mănânci pe stomacul gol

Nutriționistul răspunde: „În general, „fruct” este un termen destul de vag în această situație. Dacă vorbim despre diferite opțiuni în general, atunci nu există contraindicații stricte pentru consumul de fructe pe stomacul gol.

CITEȘTE ȘI: Efectul medicinal al fructelor albastre: De ce să cauți să le consumi mai des

De exemplu, aproape toată lumea poate mânca același măr, dar dacă nu există o gastrită hiperacidă, adică o gastrită cu aciditate ridicată. De asemenea, dacă nu există o exacerbare a pancreatitei. Adică, este vorba despre exacerbarea bolilor gastrointestinale, care sunt asociate cu o activitate secretorie crescută a enzimelor.

Într-o astfel de situație, consumul unui măr proaspăt pe stomacul gol poate provoca o agravare a afecțiunii. Dacă vorbim despre populația umană în ansamblu, atunci un măr este un fruct destul de sănătos, inclusiv pe stomacul gol.

Fructe fibroase: pere, banane

Dacă vorbim despre fructele fibroase, de exemplu, pere, banane, atunci într-adevăr pe stomacul gol pot fi alimente grele. Aceeași pară provoacă o producție excesivă de bilă din cauza fibrelor alimentare grosiere care stimulează tractul gastrointestinal.

În plus, astfel de fibre provoacă, de asemenea, stimularea vezicii biliare, ceea ce, în unele cazuri, poate provoca unele exacerbări.

Dacă luăm în considerare persoanele cu sindromul colonului iritabil cu tendință de tulburare a scaunului, atunci într-o astfel de situație o cantitate mare de fructe nu numai pe stomacul gol, ci și în general în timpul zilei poate afecta negativ starea. Astfel de persoane nu ar trebui să mănânce fructe pe stomacul gol.

Se recomandă tratamentul termic al fructelor. De exemplu, folosiți mere coapte. Orice altceva nu este, în general, dăunător pentru sănătate. Dar, bineînțeles, cu condiția să fie folosit cu moderație.

CITEȘTE ȘI: Nutriționist Mihaela Bilic recomandă: Cantitatea ideală de fructe pe care să o consumăm – Detaliul de care trebuie să ținem cont

De exemplu, se recomandă să mâncați 400 g de fructe de sezon și fructe de pădure în prima jumătate a zilei. Părerile diferă adesea în ceea ce privește o astfel de recomandare ca și consumul de fructe dimineața. Dar dacă o persoană pierde în greutate, atunci este recomandabil să mănânce fructe dimineața, potrivit actualno.com.

Comentarii: