NUTRITIE

Iată care sunt cele 5 marinate aromate și ușor de preparat

Marinata este un amestec de ingrediente (lichide și solide) care au rolul de a îmbunătăți gustul, textura și aroma cărnii. Acestea conțin de obicei elemente precum uleiuri, oțet, sucuri de citrice, ierburi proaspete, condimente și arome. Carnea ținută la marinat este mult mai fragedă și mai aromată, dar cel mai important este cum prepari acest amestec așa încât gustul să fie bine echilibrat.

Indiferent că vrei să faci o friptură la grătar, în tigaie sau la cuptor, una dintre cele mai eficiente metode de a transforma o simplă bucățică de carne într-un preparat delicios și plin de savoare este să o ții câteva ore într-un amestec de condimente.

CITEȘTE ȘI: Cum recunoaștem cât de bine este făcută carnea roșie?

Iată care sunt cele 5 marinate aromate și ușor de preparat

  1. Marinata clasică:
  • 3 linguri sos de soia
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură sos Worcestershire
  • 1 lingură zahăr brun
  • 5 căței de usturoi
  • 1 lingură oțet balsamic

Aceasta poate fi folosită pentru carnea de porc, vită sau pui.

  1. Marinata Orientală:
  • 100 ml ulei de măsline
  • Zeama de la o jumătate de lămâie
  • 1 linguriță de cardamon
  • 1 linguriță de chimen
  • 1 linguriță de sare
  • Usturoi

Marinata Orientală se folosește la pui, vită și oaie.

Iată care sunt cele 5 marinate aromate și ușor de preparat

  1. Marinata Italiană:
  • 2 linguri de muștar
  • 1 linguriță de ierburi aromatice (busuioc, rozmarin, oregano)
  • 3 linguri de oțet
  • 150 ml ulei de măsline
  • Sare și piper

Este o marinată care se folosește la pește, vită sau pui.

  1. Marinata Grecească:
  • 150 ml ulei de măsline
  • Zeama de la o lămâie
  • Coaja de lămâie
  • 1 linguriță oregano
  • 2 linguri cimbru
  • 3 căței de usturoi

Această marinată poate fi folosită la carnea de pui, oaie și pește.

CITEȘTE ȘI: Mirodeniile și condimentele ideale pentru a da gust unui grătar savuros

  1. Marinata Mexicană:
  • 150 ml ulei
  • Zeama de la o lămâie/ lime
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de chimen
  • 1 linguriță de piper
  • 1 linguriță de boia
  • Usturoi și chilli după gust

Marinata Mexicană se folosește doar la vită și pui.

Vă doresc spor la gătit!

Comentarii: