NUTRITIE SANATATE

Fructul plin de Omega 3 care scade colesterolul: Crește rezistența organismului la anumite boli

Fructul plin de Omega 3 care scade colesterolul: Crește rezistența organismului la anumite boli. Anumite tipuri de nuci ajută la scăderea nivelului de colesterol . Despre acest lucru a vorbit Alexander Sozikin, profesor asociat al departamentului de fiziologie, ecologie umană și cunoștințe biomedicale al Universității de Stat de Educație din Moscova.

Fructul plin de Omega 3 care scade colesterolul: Nucile

„Consumul regulat și pe termen lung de 100-150 de grame de nuci pe zi duce la o scădere a nivelului de colesterol rău din sânge”, spune specialistul.

Dr. Sozikin adaugă că nucile conțin grăsimi polinesaturate și acizi grași omega-3. Acestea refac nivelul colesterolului „bun”, iar antioxidanții, vitaminele și alți nutrienți esențiali din compoziția lor sunt ușor de absorbit de organismul uman.

CITEȘTE ȘI: Carbohidrații care ajută la controlul glicemiei și al colesterolului

„Nucile, nucile de Brazilia, precum și alunele, caju și nucile pecan ajută la reducerea colesterolului printr-o alimentație corectă și rațională”, a comentat biologul. Medicii recomandă persoanelor de aproape toate vârstele să mănânce nuci – atât adulților, cât și copiilor (dar nu mai devreme de doi, de preferat trei ani).

Rezistența la diferite boli

Acest produs nu numai că energizează, dă putere și stimulează toate procesele cele mai importante din organism, dar crește și rezistența acestuia la diferite boli. Consumul regulat de nuci îmbunătățește activitatea sistemului cardiovascular, restabilește procesele metabolice, normalizează metabolismul protein-grăsimi și promovează întărirea generală a sistemului imunitar.

Nucile sunt deosebit de utile pentru organism atunci când crește riscul de a contracta infecții virale și răceli. Substanțele care compun nuca pot îmbunătăți funcționarea organelor hematopoietice, normalizează nivelul de zahăr din sânge, întăresc pereții vaselor de sânge și previn apariția plăcilor de colesterol.

Digestie

„Nuca este un excelent antioxidant, astfel că poate fi o măsură preventivă eficientă pentru a preveni cancerul. Consumul său are un efect pozitiv asupra stării sistemului genito-urinar și a tractului digestiv. Proteinele din acest produs ajută la refacerea microflorei intestinale naturale, ameliorează constipația și disbioza.

CITEȘTE ȘI: Ce să pui în cafea dacă ai colesterol mare: Ingredientele care elimină excesul de lipide din sânge

Beneficiile nucilor se ascund nu numai în nuci, ci și în celelalte părți „componente” ale nucilor – coaja, partiturile, pielea pericarpului și chiar frunzele. În forma lor crudă, desigur, nu prea sunt de folos, dar din ele se pot prepara poțiuni și tincturi medicinale”, spune specialistul, potrivit actualno.com.

Comentarii: