NUTRITIE SANATATE

Ce să pui în cafea dacă ai colesterol mare: Ingredientele care elimină excesul de lipide din sânge

bestcompaniestexas.com

Ce să pui în cafea dacă ai colesterol mare: Ingredientele care elimină excesul de lipide din sânge. Cafeaua nu este doar una dintre cele mai consumate, ci și una dintre cele mai controversate băuturi. În ciuda dezbaterii continue cu privire la beneficiile și efectele nocive ale consumului său, tot mai multe cercetări ies la iveală încurajând utilizarea sa.

Citând experți științifici, publicația The Health indică 3 ingrediente care ar trebui adăugate în băutură pentru a scădea colesterolul. Acestea nu numai că o vor face mai sănătoasă, dar vor ajuta și la procesele de eliminare a excesului de lipide din sânge.

Publicația relatează că doar cafeaua nu poate scădea nivelul colesterolului, chiar dacă este consumată în combinație cu ingredientele enumerate, dacă nu este combinată cu respectarea tratamentului prescris, cu o dietă adecvată și cu activitate fizică.

CITEȘTE ȘI: Cafeaua care combate colesterolul și are grijă de inima ta

Trei suplimente la îndemâna oricui care pot fi folosite în acest caz sunt laptele de ovăz, cacaua și scorțișoara.

Ce să pui în cafea dacă ai colesterol mare: Lapte vegetal

Laptele vegetal este superior laptelui de vacă din multe puncte de vedere. Dar, spre deosebire de smântână, care are mai multe grăsimi, laptele de ovăz este bun pentru sănătatea inimii.

Ce să pui în cafea dacă ai colesterol mare: Cacao

Pudra de cacao conține antioxidanți și fibre. Cacao este la fel de utilă atât în lapte, cât și în cafea. Este suficient să adăugați o lingură de cacao la o ceașcă de cafea, sfătuiește portalul de sănătate.

Ce să pui în cafea dacă ai colesterol mare: Scorțișoară

Scorțișoara este bogată în antioxidanți care reduc riscul de inflamație și scad nivelul de colesterol rău din sânge. Totodată, reglează nivelul de glucoză și de insulină la pacienții cu nivel ridicat de glucoză și, de asemenea, accelerează metabolismul.

Scorțișoara are proprietăți antimicrobiene, tonice, antiinflamatorii și hemostatice, are un efect antioxidant asupra organismului uman, îmbunătățește concentrarea, memoria vizuală și tonusul general.

Menține sănătatea orală prin prevenirea dezvoltării bacteriei Streptococcus mutans și a biofilmului Candida spp, care provoacă carii și infecții orale. Condimentul ajută la protejarea vaselor de sânge prin îmbunătățirea fluxului sanguin și prevenirea formării cheagurilor de sânge.

Consumul său ajută la reducerea colesterolului, a zahărului și a grăsimilor (trigliceride) din sânge. Susține sănătatea sistemului nervos central și a celui cardiovascular. Este util pentru pacienții cu diabet de tip 2. Este folosit în dietetică ca îndulcitor natural.

Protejează celulele T care reglează răspunsurile imunitare ale organismului. Datorită capacității sale de a reface învelișul de mielină al fibrelor nervoase din creier și măduva spinării, scorțișoara poate fi folosită pentru tratarea sclerozei multiple.

CITEȘTE ȘI: Ce efect are cafeaua asupra acidului uric din organism

De asemenea, au fost dovedite efectele sale protectoare împotriva bolii Alzheimer prin reducerea plăcilor amiloide, adaugă publicația. Condimentul aromat susține digestia alimentelor grase și descompunerea grăsimilor.

Ceaiul medicinal cu miere și scorțișoară este folosit în terapia complexă pentru tratarea răcelilor. De asemenea, aroma scorțișoarei ridică starea de spirit și favorizează eliberarea de hormoni ai fericirii, scrie publicația de sănătate.

Comentarii: