LIFESTYLE

Funcția militară pe care Prințul William a primit-o de la Regele Charles al III-lea: De ce ar lărgi acest lucru și mai mult prăpastia dintre Harry, fratele și tatăl său

Britain's King Charles III officially hands over the role of Colonel-in-Chief of the Army Air Corps to Prince William, Prince of Wales, in front of a helicopter at the Army Aviation Centre in Middle Wallop, Britain May 13, 2024. Kin Cheung/Pool via REUTERS

Funcția militară pe care Prințul William a primit-o de la Regele Charles al III-lea: De ce ar lărgi acest lucru și mai mult prăpastia dintre Harry, fratele și tatăl său. Regele Charles i-a oferit Prințului William un titlu militar ce are legătură cu Prințul Harry. Decizia monarhului a dat curs unor speculații noi. Experții regali sunt de părere că prăpastia dintre Ducele de Sussex și tatăl său se adâncește.

Prințul de Wales este acum colonelul șef al fostului regiment al fratelui său, Prințul Harry.Regele Charles l-a numit pe Prințul William în funcția militară care a avut legături strânse cu Prințul Harry. Experții regali au comentat decizia luată de monarhul Marii Britanii.

CITEȘTE ȘI: Greșeala de protocol de la nunta lui Kate și a Prințului William: Puțini sunt cei care au remarcat-o

Funcția militară pe care Prințul William a primit-o de la Regele Charles al III-lea

Luni, 13 mai, Regele Charles i-a acordat fiului său cel mare titlul de colonel șef al Armatei Air Corps în cadrul unei ceremonii militare care s-a ținut la Centrul de Aviație al armatei din Hampshire.

În noul său rol, William, în vârstă de 41 de ani, este acum liderul fostului regiment al fratelui său, Prințul Harry. Prințul Harry, în vârstă de 39 de ani, s-a antrenat ca pilot al Armatei aeriene în 2009, înainte de a servi în Corpul spu în timpul celui de-al doilea turneu în Afganistan până în 2014.

Numirea a stârnit o mulțime de controverse, deoarece se crede că titlul era destinat lui Harry.

Momentul anunțului ceremoniei, făcut săptămâna trecută, a stârnit, de asemenea, multe nemulțumiri deoarece a coincis cu întoarcerea lui Harry în Marea Britanie.

Prințul Harry și Prințul William sunt piloți militari antrenați, dar în timp ce Harry a servit în Army Air Corps, Prințul de Wales a servit ca pilot de căutare și salvare timp de trei ani.

Prințul Harry a venit în Marea Britanie pentru a celebra aniversarea Fundației Invictus Games la Catedrala Sf. Paul din Londra, pe 8 mai.

Publicația People scrie că Harry i-a adresat o invitație tatălui său, cumnatei și fratelui său. Cu toate acestea, niciunul dintre membrii seniori ai Familiei Regale nu a participat la sărbătoare. La scurt timp după participarea la aniversarea jocurilor, Harry a plecat în Nigeria alături de Meghan Markle.

De ce nu s-a întâlnit Prințul Harry cu familia sa

Prințesa Kate, în vârstă de 42 de ani, nu a revenit la îndatoririle regale. Aceasta se află în cursul tratamentului pentru cancer.

Între timp, William a efectuat mai multe vizite la Castelul Windsor. La câțiva kilometri distanță, Regele Charles și Regina Camila au găzduit prima petrecere în grădină a sezonului la Palatul Buckingham.

Astfel, Prințul Harry nu a reit să se vadă cu familia sa. Un purtător de cuvânt al Ducelui de Sussex a confirmat anterior ă Prințul nu-și va vedea tatăl în scurtul timp petrecut la Londra.

„Ca răspuns la nenumăratele întrebări și la speculațiile continue cu privire la faptul dacă Ducele se va întâlni sau nu cu tatăl său în timp ce se află în Londra, din păcate, acest lucru nu va putea fi posibil din cauza programului complicat al Majestății Sale”, a spus purtătorul de cuvânt pentru presă.

CITEȘTE ȘI: Ce va face Prințul William cu Harry și Meghan când va prelua tronul

Prințul Harry a îneșles angajamentele tatălui său și i-a respectat programul. Regele Charles și Prințul Harry s-au văzut ultima dată atunci când monarhul a anunțat că suferă de cancer. Ducele de Sussex a zburat atunci de urgență pentru a ajunge la tatăl său. Fiul cel mic al Majestății Sale încearcă să mențină o relație bună cu familia sa.

Comentarii: