RELATII

De ce bărbații tineri aleg femei mai în vârstă decât ei: Ce spune un expert în relații

De ce bărbații tineri aleg femei mai în vârstă decât ei: Ce spune un expert în relații. În lumea de astăzi, bărbații tineri preferă adesea femeile mai în vârstă. Astfel de situații provoacă întotdeauna o mulțime de discuții. Și dacă cuplurile în care tânăra frumusețe alege un partener mai în vârstă sunt deja considerate banale, atunci situația opusă este încă condamnată de societate și îngrijorează mințile bârfitorilor îndrăgostiți.

De ce se întâmplă acest lucru ne răspunde Vetkina Vera – psiholog-sexolog absolvent și expert în relații.

De ce bărbații tineri aleg femei mai în vârstă decât ei

Motivul #1. Magnetismul încrederii

Femeile mai în vârstă au, de obicei, o încredere în sine care îi impresionează pe bărbații mai tineri. Acest magnetism provine din experiența bogată și încercările prin care au trecut. Atrage admiratorii, ademenește cu misterul său, îi conferă celui ales un farmec unic.

CITEȘTE ȘI: Fericirea nu este doar o iluzie: Cum să ai parte de ea, conform unor cercetători de la Harvard

Motivul numărul 2. Inteligența

Femeile mai în vârstă au adesea o inteligență și o erudiție mai dezvoltate, ceea ce le face interlocutori și parteneri fascinanți. Bărbații mai tineri sunt interesați să se asocieze cu cele care sunt capabile să-și împărtășească cunoștințele și înțelepciunea.

Motivul nr. 3. Grija psihologică

Cu cât o femeie este mai în vârstă, cu atât este mai matură din punct de vedere psihologic și mai pregătită să aibă grijă, ceea ce este important pentru bărbații tineri care au nevoie de sprijin și înțelegere.

Ele și-au dezvoltat empatia și inteligența emoțională, ceea ce le face să fie excelente conversatoare și ascultătoare. Sunt gata să dialogheze, să discute probleme care sunt semnificative pentru partenerul lor – indiferent dacă acestea se referă la afaceri, dorințe și obiective pentru viitor sau la unele momente personale.

Motivul #4. Atractivitatea fizică și grija de sine

Multe femei încep să aibă mai multă grijă de aspectul lor pe măsură ce îmbătrânesc – au atât dorința, cât și capacitatea de a face acest lucru. Experiența le permite să fie mai încrezătoare în corpul lor și să aibă o grijă deosebită de ele însele. Iar bărbații apreciază această abordare.

Nu este un secret că o femeie care este mulțumită de propriul aspect se simte dezirabilă, irezistibilă și transmite această stare celorlalți.

Motivul nr. 5. Parteneriat și respect reciproc

O relație cu o femeie mai în vârstă poate fi un parteneriat de la egal la egal, în care fiecare respectă și apreciază opinia celuilalt. Acest lucru poate fi mai confortabil pentru bărbații tineri decât o relație cu o fată apropiată ca vârstă, în care există uneori o competiție.

Dacă femeia s-a afirmat deja ca persoană, și-a construit o carieră, s-a realizat profesional, nu este nevoie să minimalizeze realizările bărbatului sau să încerce să se afirme pe seama lui.

Motivul nr. 6. Sprijin și motivație

Datorită unei relații cu o femeie mai în vârstă, tinerii bărbați pot obține sprijin și motivație suplimentară în eforturile lor. Acest aspect este deosebit de important în ceea ce privește creșterea în carieră și dezvoltarea personală.

O femeie matură, ca nimeni altcineva, este capabilă să ofere tocmai „partea de încredere” care îl ajută pe un bărbat să avanseze: la urma urmei, el știe că ele cred în abilitățile sale și sunt gata să îl ajute să își atingă obiectivul.

Motivul nr. 7. O mai mare libertate în sex

Femeile mai în vârstă sunt adesea mai experimentate și mai libere în exprimarea lor sexuală. Ele știu deja ce și cum au nevoie pentru a obține plăcere și, prin urmare, este mai convenabil pentru un bărbat să își manifeste aspirațiile naturale.

În plus, femeile mai în vârstă sunt adesea pregătite pentru diverse experimente, ceea ce adaugă foc relației și o face mai strălucitoare.

Motivul nr. 8. Schimbările hormonale și atracția emoțională

Nu uitați de aspectele biologice ale atracției. Schimbările hormonale la bărbații mai tineri pot contribui la o atracție emoțională pronunțată față de femeile mai în vârstă, deoarece acestea au, de obicei, un fond emoțional mai stabil. Acest lucru poate juca un rol esențial în crearea și aprofundarea relațiilor.

CITEȘTE ȘI: De ce ar fi mai indicat să consumi usturoi la prima întânire: Studiul de care trebuie să ții cont

Motivul nr. 9. Maturitatea emoțională și capacitatea de a înțelege

O femeie cu experiență a suferit deja de pe urma ei, înțelege viața și știe cum să fie fericită. Ea nu are nevoie să „facă nervi” sau să se joace „de-a șoarecele și pisica”. Ea își înțelege mai bine partenerul și este mai stabilă din punct de vedere emoțional.

Toate vârstele sunt supuse iubirii. Putem vorbi mult timp despre motivele unor astfel de relații, dar toate acestea sunt lipsite de importanță dacă oamenii sunt fericiți și se iubesc unul pe celălalt. Nu există idealuri și există doar o singură soluție corectă. Doar starea și satisfacția ta față de o astfel de uniune este importantă, potrivit actualno.com.

Comentarii: