RELATII

Fericirea nu este doar o iluzie: Cum să ai parte de ea, conform unor cercetători de la Harvard

popsugar.co.uk

Fericirea nu este doar o iluzie: Cum să ai parte de ea, conform unor cercetători de la Harvard. Mulțumită celor mai recente descoperiri ale celui mai longeviv studiu privind fericirea umană, avem acum pași simpli, dar eficienți, pe care îi puteți face pentru a înțelege mai bine fericirea și a aduce mai multă fericire în viața dumneavoastră.

Ce îi face pe oameni fericiți

Pentru a ne menține sănătatea și bunăstarea pe termen lung, nimic nu este mai important decât calitatea relațiilor noastre. Studiul Harvard Study of Adult Development, început în 1938, a arătat că, mai mult decât banii, IQ-ul sau clasa socială, profunzimea și amploarea relațiilor noastre cu familia, prietenii și soții sunt cei mai importanți predictori ai faptului că vom îmbătrâni bine și vom trăi o viață lungă și fericită.

De ce relațiile sunt cheia fericirii

Deci, de ce sunt conexiunile cel mai probabil indicator al succesului? Răspunsul este stresul. Relațiile sunt un sprijin imens atunci când vine vorba de gestionarea stresului, un lucru cu care ne confruntăm cu toții din ce în ce mai mult.

Cercetările de la Harvard arată de nenumărate ori că relațiile sunt cea mai puternică resursă pe care o avem. Ne adresăm prietenilor, familiei și partenerilor noștri pentru a sărbători momentele de vârf și pentru a ne ajuta să trecem peste cele de jos. Apelarea la acea persoană sau la acele persoane ne ajută să ne simțim susținuți în timp ce ne confruntăm cu orice ne aruncă viața.

Dar amortizorul de stres nu este singurul beneficiu al relațiilor. Studiile arată, de asemenea, că persoanele conectate social trăiesc mai mult și sunt mai protejate împotriva depresiei și a declinului cognitiv.

CITEȘTE ȘI: De ce ar fi mai indicat să consumi usturoi la prima întânire: Studiul de care trebuie să ții cont

O relație „bună” – una care vă oferă puterea și sprijinul de care aveți nevoie – nu trebuie să arate într-un anumit fel. Nu trebuie să fiți căsătorit sau să locuiți cu cineva pentru a beneficia de beneficiile ei. Legăturile pe care le aveți cu prietenii, familia și persoanele din orice grup social din care faceți parte sunt la fel de importante și utile.

Chiar și o conversație cu o cunoștință întâmplătoare de la locul de muncă, de la școală sau din cartier contribuie la nivelul tău de fericire.

Nici relația de suport nu trebuie să meargă bine tot timpul. Nicio relație nu este perfectă. Important este să simți că poți conta cu adevărat pe cealaltă persoană atunci când viața devine dificilă.

Cum cultivi de fapt relațiile pozitive

Nu există nicio dovadă care să nege faptul că relațiile puternice sunt cheia fericirii. Dar ele nu apar peste noapte. Relațiile sunt ceva în care ar trebui să ne investim timpul și energia, practicând ceea ce se numește „fitness social”.

La fel ca și fitnessul fizic, conexiunile tale sociale au nevoie de exercițiu și de atenție pentru a prospera. Din fericire, nu este niciodată prea târziu pentru a vă îmbunătăți condiția fizică socială, mulți dintre participanții la studiul de la Harvard formându-și relații semnificative mult mai târziu în viață. Este nevoie doar de un mic efort.

Construirea și menținerea relațiilor ar trebui să fie o prioritate, la fel cum ați putea alege să acordați prioritate antrenamentului sau somnului bun. Cercetările arată că un nivel mai ridicat de atenție prezice relații mai fericite și mai satisfăcătoare, ceea ce, la rândul său, vă crește satisfacția generală a vieții.

Așadar, a fi atent și a lucra intenționat la relațiile tale este unul dintre cele mai bune puncte de plecare pentru a culege beneficiile unei vieți mai fericite.

1. Conectează-te intenționat cu cei dragi

Nimic nu poate înlocui timpul față în față cu prietenii și cei dragi, așa că fă-ți intenționat timp pentru a te conecta cu oamenii din viața ta. Fie că este vorba de o plimbare de seară, de un brunch de weekend sau de o întâlnire lunară la un club de lectură, faceți-vă timp pentru a hrăni relațiile din viața dumneavoastră.

Nu vă puteți întâlni în persoană sau nu aveți timp? E bine așa! Dr. Waldinger sugerează să stabiliți o convorbire telefonică de 8 minute, pentru că și asta contează.

2. Fii prezent

Când este timpul să te conectezi cu oamenii tăi, fă tot posibilul să fii prezent. Poate că asta înseamnă să lași jos telefonul sau orice altceva care îți va distrage atenția. Poate că înseamnă o meditație rapidă înainte de a-i vedea. Fă tot ce este necesar pentru a apărea conștient, gata să te implici pe deplin în momentele pe care le aveți împreună.

3. Practicați comunicarea conștientă

Luați-vă angajamentul de a aduce atenția în conversațiile pe care le purtați cu ceilalți. Acest lucru înseamnă că atunci când ascultați, vă acordați întreaga atenție și înțelegeți ceea ce spune cealaltă persoană. Încercați să nu planificați cum vreți să răspundeți în timp ce ei vorbesc.

Atunci când vorbiți, încetiniți, rămâneți conectat la corpul dumneavoastră și urmăriți să vorbiți autentic, din inimă. Aceste practici pot consolida relațiile prin faptul că vă ajută să fiți mai deschiși și mai vulnerabili unul față de celălalt. Atunci când aveți îndoieli, puneți întrebări. Aflați ce nu știți încă despre cealaltă persoană și bucurați-vă să aflați mai multe despre cine este.

4. Cultivați și exprimați recunoștința

Cultivarea și exprimarea recunoștinței are un impact imens și pozitiv asupra bunăstării noastre, nu doar pentru cel care o primește, ci și pentru persoana care împărtășește sentimentele. Petreceți ceva timp reflectând la recunoștința pe care o simțiți pentru oamenii din viața dumneavoastră, poate în meditație sau făcând o listă, și apoi asigurați-vă că o împărtășiți cu ei.

Trimiteți un mesaj scurt în care să împărtășiți un lucru pentru care sunteți recunoscător pentru cealaltă persoană (un bilețel poate însemna foarte mult). Scrieți o scrisoare (sau un e-mail) de apreciere, împărtășind tot ceea ce vă place la acea persoană. Obișnuiți să le mulțumiți pe loc celor dragi pentru lucrurile pe care le fac pentru dumneavoastră sau pentru modurile în care le sunteți recunoscător.

Creați o practică de recunoștință la cină cu familia, împărtășind ce și pe cine ați apreciat în acea zi.

5. Vorbește cu străinii

În loc să treci în tăcere pe lângă vecinul tău sau să dai scroll pe telefon la coada de la casa de marcat, fă-ți un obicei din a interacționa cu cei pe care nu îi cunoști bine sau deloc. Cercetările arată că interacțiunea cu cunoștințele întâmplătoare te poate face mai inteligent și îți poate îmbunătăți starea de bine. Chiar și o scurtă interacțiune poate avea un impact pozitiv, așa că urmăriți momentele în care vă puteți conecta și implica cu cei din jurul dumneavoastră. Nu se știe niciodată ce ar putea ieși din asta.

6. Încercați un nou hobby

Fie că sunteți singur sau cu un prieten, descoperiți un nou hobby. Faptul că ești începător te deschide către o prezență mai profundă, curiozitate și uimire. Parcurgerea acestui lucru împreună cu un prieten sau cu un partener vă poate aprofunda relația, în timp ce dacă o faceți singuri vă poate oferi ocazia de a face noi prietenii cu persoane cu aceleași păreri.

CITEȘTE ȘI: 7 moduri de a deveni o persoană respectată

7. Investiți în prieteniile de la locul de muncă

Prieteniile de la locul de muncă sunt o sursă importantă de conexiune și vă pot îmbunătăți viața de zi cu zi, indiferent de domeniul în care lucrați. Studiile arată că oamenii care au prieteni la locul de muncă sunt mai implicați, sunt mai predispuși să inoveze și să împărtășească idei și se distrează mai mult.

Încercați să faceți o mică schimbare în obiceiurile dvs. pentru a vă consolida prieteniile – sau potențialele prietenii – la locul de muncă, la școală sau oriunde mergeți cu regularitate. Urmăriți ceva ce o persoană a menționat într-o întâlnire, recomandă actualno.com.

De exemplu, întrebați despre un hobby de care se bucură sau despre un membru de familie bolnav. Faceți un compliment atent. Participați sau planificați o întâlnire socială la locul de muncă. Ajungeți la întâlniri cu câteva minute mai devreme pentru a purta discuții.

Acceptați ajutorul atunci când alții vi-l oferă și dați o mână de ajutor ori de câte ori este posibil. Invitați un prieten sau un potențial prieten la o plimbare sau la un prânz. Dacă lucrați de la distanță, stabiliți un moment pentru a vă conecta online.

Comentarii: