RELATII

7 moduri de a deveni o persoană respectată

Atunci când te afli într-o poziție de conducere, oamenii cu care lucrezi trebuie să te respecte, dar respectul nu este niciodată un dat. Acesta trebuie întotdeauna câștigat.

Echipa dvs. vă poate respecta obiceiurile de lucru, inteligența sau capacitatea de a încheia afaceri, dar respectul este mai mult decât atât. Dacă reușiți să le câștigați respectul ca persoană, atunci ați câștigat cu adevărat jocul.

Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta să câștigați mai mult respect.

1. FIȚI BUN

Întotdeauna fiți amabil cu toți cei pe care îi întâlniți în timpul zilei, de la soțul/soția și copiii dumneavoastră, la colegii de muncă, la casiera de la magazinul alimentar. Știu că este mai ușor de spus decât de făcut, mai ales atunci când ai o zi proastă. Dar dacă vrei să fii tratat cu respect, la fel vor și ceilalți.

Oferă-le celorlalți același respect pe care ai vrea să îl primești tu însuți. Căutați acțiunile pe care le puteți întreprinde pentru a oferi politețe. Deschideți ușa la cafenea pentru persoana din spatele dvs. sau lăsați persoana cu un singur produs să vă devanseze la magazinul alimentar. Zâmbiți și spuneți „vă rog” și „mulțumesc” ori de câte ori este posibil.

CITEȘTE ȘI: 7 motive pentru a fi amabil cu cei din jurul tău – Îți va schimba viața

2. FIȚI RESPECTUOS

Eliminați comportamentele lipsite de respect, cum ar fi întoarcerea ochilor, concentrarea mai mult asupra telefonului mobil sau vorbitul peste cineva. Nu numai că aceste acțiuni sunt lipsite de respect față de persoana cu care interacționați, dar descurajează sau împiedică implicarea ulterioară sau rezolvarea problemelor și creează un obicei care poate deveni permanent.

În schimb, promovați un mediu de ascultare respectuoasă. Toată lumea merită să fie ascultată, chiar dacă nu sunteți întotdeauna de acord cu ideile sau opiniile cuiva. Gândiți-vă cum ați dori să fiți tratat dacă aveți ceva de spus, mai ales dacă este vorba despre o problemă.

3. FII UN BUN ASCULTOR

Ascultarea este un proces activ, nu pasiv. Ascultați în mod activ, scoțându-vă din minte propriile opinii și gânduri și ascultând cu adevărat ceea ce încearcă să transmită cealaltă persoană. De cele mai multe ori, în conversațiile din ziua de azi, comentariile unei persoane „declanșează” gânduri la cel care ascultă, care apoi își spune propria poveste în același sens.

În loc să vă spuneți povestea, puneți întrebări care să încurajeze interlocutorul să povestească mai mult. Atunci când practicați abilități de ascultare eficientă, îi veți face pe ceilalți să se simtă importanți și validați.

4. FIȚI DE AJUTOR

Oamenii câștigă respect dacă sunt întotdeauna dispuși să dea o mână de ajutor atunci când este nevoie de ei sau când văd o oportunitate de a ajuta. Căutați oportunități de a ajuta pe care poate le-ați trecut cu vederea anterior. Asumați-vă responsabilitatea și faceți lucrurile fără să așteptați ca cineva să vă ceară ajutorul. Vedeți de câte ori puteți fi de ajutor într-o singură zi.

5. NU CĂUTA SCUZE

Acțiunile voastre se bazează pe alegerile voastre și, dacă nu apar circumstanțe neprevăzute, nu există niciun motiv pentru scuze. Fii responsabil pentru acțiunile tale. Dacă ai întârziat, este probabil pentru că nu ți-ai gestionat eficient timpul.

Dacă nu ați finalizat o lucrare, cel mai probabil este din cauză că nu v-ați concentrat asupra sarcinii în cauză sau v-ați surprins făcând sarcini inutile.

Recunoașteți-vă greșelile și, în loc să vă gândiți la ele, căutați oportunități de a le depăși și angajați-vă să faceți mai bine.

6. RENUNȚĂ LA MÂNIE

Ținerea furiei sau a resentimentelor nu rănește pe nimeni în afară de tine. Permiteți-vă să fiți supărat pentru o clipă, apoi treceți dincolo de ea pentru a remedia situația sau pentru a o lăsa în urmă. Nu ajută să te ocupi de o situație.

Ca să nu mai vorbim de faptul că stresul va provoca anxietate și poate chiar va duce la probleme de sănătate. Nimeni nu este perfect și toată lumea face greșeli din când în când. Permiteți-le celorlalți și vouă înșivă să vă reveniți cu grație și concentrați-vă asupra unui nou obiectiv pozitiv. Iertați, apoi uitați.

CITEȘTE ȘI: Cum să nu mai iubești pe cineva – Sfaturi practice care te ajută să treci peste o despărțire sau o dezamăgire în dragoste

7. FIȚI PREGĂTIT PENTRU SCHIMBARE

Fiind insistent nu veți ajunge nicăieri. Conștientizați că procesul de evoluție implică schimbări. Faceți un efort pentru a crește ca persoană – învățați noi abilități, încercați noi activități și, mai ales, revizuiți-vă comportamentele primare. Și nu uitați să vă felicitați pentru progresele pe care le faceți pentru a deveni o persoană mai bună.

Comentarii: