SANATATE

Un medic a dezvăluit cum să luați corect calciu și magneziu

Calciul este un element cheie care ajută la construirea celulelor corpului nostru. Este esențial pentru sănătatea inimii, dinților, oaselor, părului, unghiilor și nu numai. Nivelul acestui element în organism trebuie să fie controlat. În acest material vă vom spune cum să luați calciu.

Când ar trebui să luăm calciu?

Înainte de a începe să luați calciu, trebuie să vă consultați medicul. Automedicația nu este recomandată, deoarece un exces de acest element poate duce la pierderea poftei de mâncare, deteriorarea stării ficatului și a rinichilor, apariția greaței, a vărsăturilor și a spasmelor.

Medicii recomandă administrarea de calciu seara, după mese. Acest lucru nu este doar ficțiune, ci este explicat de știință.

Oamenii de știință au efectuat cercetări privind ritmul biologic al corpului uman. Se pare că la prânz organismul consumă cantitatea minimă de calciu, iar noaptea – cea maximă. Cu o lipsă a acestui element chimic, organismul ia calciu din țesutul osos, ceea ce duce la probleme cu articulațiile.

CITEȘTE ȘI: Efectul benefic al calciului asupra unui organ important: Nu e vorba despre sănătatea oaselor

Cu ce ar trebui să fie luat calciul?

Medicii consideră că aportul de calciu singur nu este suficient. Acest element nu va fi reținut în organism dacă nu este sintetizat împreună cu vitamina D. Dar merită menționat faptul că alimentele care conțin vitamina D trebuie consumate cu 4 ore înainte de a lua preparate de calciu.

Tabletele de calciu pot fi luate împreună cu alimentele care conțin acest element.

Astfel de alimente pot fi:

  • kefir;
  • lapte;
  • brânză de vaci;
  • smântână;
  • iaurt.

Putem lua magneziu și calciu în același timp?

Unii medici susțin că, fără magneziu, calciul va fi mai puțin absorbit, în timp ce alții sunt convinși că cele două elemente trebuie luate separat.

Pentru a găsi media de aur, medicii recomandă administrarea acestor preparate într-un raport de 2:1. Pentru 1 gram de calciu, există 0,5 grame de magneziu.

Pentru a absorbi calciul într-un mod echilibrat și natural, ar trebui să adăugați în alimentația dumneavoastră boabe de hrișcă și orz, nuci caju, migdale și mei.

Cât timp putem lua calciu?

Nu este nevoie să luați acest element în tablete tot timpul. Calciul trebuie luat în cure, dar nu mai mult de 1-2 luni. Ajustați timpul de administrare a acestor preparate în timpul creșterii active, după fracturi osoase și în timpul sarcinii.

Numai un medic cu experiență poate determina durata exactă a cursului. După terminarea cursului, nu trebuie să uitați de produsele care conțin acest element. Acestea pot și trebuie adăugate în dieta dumneavoastră.

Produsele lactate integrale sunt o sursă excelentă de calciu. 100 mg de calciu sunt conținute în 100 ml de lapte, 70 g de brânză de vaci, 10 g de brânză tare și 100 g de smântână. Este cea mai ușor de absorbit formă de calciu.

Calciul se găsește, de asemenea, în alimentele vegetale, dar este mai puțin ușor de absorbit.

Magneziul este un antidepresiv care are un efect pozitiv asupra hipocampusului, care este responsabil pentru memorie și perceperea de noi informații. Participă la contracțiile musculare, inclusiv la mușchiul cardiac.

Excelent agent antispastic (reglează tensiunea arterială și are un efect analgezic ușor). Îmbogățit în compoziția a numeroase enzime. Magneziului îi place să coexiste cu vitamina B6, care îmbunătățește absorbția magneziului și pătrunderea acestuia în celulă.

CITEȘTE ȘI: Leguma bogată în vitamina C, potasiu, calciu și magneziu: Esențială pentru combaterea tensiunii și a colesterolului

Necesarul zilnic de magneziu este de 400-800 mg. Deficitul de magneziu provoacă oboseală excesivă, iritabilitate, agresivitate, anxietate, depresie, tulburări de memorie, transpirație, contracții musculare și tulburări cardiace.

Cea mai absorbabilă formă de magneziu este cea care se găsește în alimente. Principalele sunt tărâțele de grâu, semințele de dovleac, nucile, spanacul, orezul, fasolea și ciocolata. În toate aceste alimente, magneziul se află alături de vitamina B6, care este foarte importantă pentru absorbție.

Există, de asemenea, forme farmaceutice de magneziu. Dar acestea trebuie prescrise de un medic, după examinare. Utilizarea excesivă a acestor forme poate duce la un exces de magneziu în organism, ceea ce poate duce la afectarea coordonării, slăbiciune musculară, tulburări de ritm cardiac, uscăciunea pielii și a membranelor mucoase, precum și greață, diaree și deshidratare.

Comentarii: