NUTRITIE SANATATE

Medic: Organul care poate fi îmbolnăvit de miere

runnersworld.com

Mierea este unul dintre cele mai utile produse apicole. De obicei, este administrată ca mijloc de tratament și prevenire a virușilor și infecțiilor sezoniere. Dar consumul ei, pe lângă beneficii, poate aduce și prejudicii.

Potrivit doctorului endocrinolog Zuhra Pavlova, consumul regulat de miere poate dăuna unui organ. Mulți oameni nici măcar nu ghicesc cine este.

CITEȘTE ȘI: Ce se va întâmpla cu organismul tău dacă bei apă cu miere în fiecare dimineață pe stomacul gol

Daunele aduse de miere

Datorită excesului de fructoză din compoziția sa, mierea poate dăuna ficatului. Dr. Pavlova explică faptul că, deoarece este o sursă bogată de fructoză, mierea modifică sensibilitatea celulelor la leptina, hormonul sațietății. Ca urmare, apare un apetit incontrolabil. Acest lucru poate contribui la apariția excesului de greutate, a grăsimii, inclusiv în ficat.

„Excesul de fructoză (mierea este formată în principal din aceasta) duce la degenerarea grasă a ficatului”, spune expertul. În plus, Pavlova consideră că mierea vândută astăzi în magazine este rareori de înaltă calitate și poate conține urme de pesticide.

Ea a comentat, de asemenea, capacitatea mierii de a dăuna persoanelor cu diabet. Specialistul subliniază că acest produs apicol nu trebuie considerat util pentru această boală. „Aceasta este o iluzie foarte periculoasă care poate duce la comă”, spune Dr. Zuhra Pavlova.

CITEȘTE ȘI: Tratamentul cu miere și usturoi pe stomacul gol – Efectele uimitoare se vor vedea după doar o săptămână

Rezumând, medicul adaugă că numai mierea de bună calitate dovedită trebuie consumată și nu ca o delicatesă, ci ca medicament. În acest caz, 1 linguriță este suficientă.

Comentarii: