SANATATE

Oamenii de știință: Dacă nu poți face aceste 2 lucruri în același timp, trădează o viitoare demență

medstar2000.ro

Demența este una dintre bolile care a fost „întinerită” în ultimul deceniu. De exemplu, boala Alzheimer începe să fie diagnosticată chiar și la pacienții de treizeci și trei de ani. Încă nu există un tratament pentru această boală.

Oamenii de știință și medicii din diferite țări încearcă să dezvăluie motivul exact al dezvoltării acestei patologii pentru a crea un medicament pentru toți pacienții.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul care încetinește demența: Bea-l timp de 3 săptămâni și vezi ce se întâmplă cu organismul tău

Cel mai timpuriu semn al demenței iminente

Oamenii de știință de la Institutul Arthur Marcus pentru studiul îmbătrânirii studiază schimbările de comportament și obiceiuri ale persoanelor care se vor îmbolnăvi de demență senilă în viitorul apropiat.

La experiment au participat 4026 de persoane cu vârste cuprinse între 42 și 64 de ani. Oamenii de știință i-au observat din mai 2018 până în iulie 2020. După o analiză amănunțită a comportamentului subiecților și a fișelor medicale, experții au ajuns la concluzia că, dacă o persoană nu poate merge și efectua o sarcină mentală în același timp, atunci creierul său este în pericol grav. Există un risc ridicat ca acesta să dezvolte demență în viitorul apropiat.

Un exemplu simplu: persoana iubită nu mai poate traversa strada și, în același timp, să calculeze câți bani va cheltui pe pâine, lapte și brânză, al căror preț îl cunoaște foarte bine. Un prognostic și mai rău este dacă persoana nu mai poate merge și vorbi în același timp.

„La vârsta mijlocie, incapacitatea de a îndeplini o altă sarcină în timp ce merge poate fi un indicator al îmbătrânirii accelerate a creierului. Acest lucru, la rândul său, este considerat un simptom clar al unei boli neurodegenerative iminente, spune coautorul principal al studiului, Dr. Arthur Marcus.

CITEȘTE ȘI: Confirmat de studii: Această băutură reduce riscul de demență cu 65%

Oamenii de știință au observat, de asemenea, că unii dintre participanții la experiment și-au schimbat mersul imediat ce au început să rezolve în minte o problemă de aritmetică. Acest fapt ar trebui, de asemenea, să avertizeze asupra iminenței demenței, mai ales dacă apare la o persoană care are peste 60 de ani.

Comentarii: