LIFESTYLE

Gigi Becali face mănăstire interzisă pentru femei! Cum explică asta milionarul

De la ce a pornit totul și cum s-a aflat? Gigi Becali are un teren de 30 de hectare în Olăneşti, la Vâlcea. Iar pe acel teren, potrivit publicației Indiscret, s-ar afla un panou pe care scrie „Proprietate privată! Accesul interzis femeilor!”.

Gigi Becali a explicat apoi cum stau lucrurile, pentru Libertatea. Are de gând să construiască două mănăstiri, una pentru maici şi una pentru călugări.

„Femeile şi bărbaţii nu se vor întâlni. Ce, la Athos pot merge femeile? La călugări nu au voie femeile, iar la mănăstirea pentru maici nu au voie bărbaţii”, a povestit milionarul, care are de gând să ridice cele două lăcașuri la vreo şapte kilometri distanţă.

”Va fi aşa, un fel de orăşel călugăresc, mare, cu 500-1.000 de călugări. Nu vor fi nici animale de sex feminin. Vor fi măgari, boi, de exemplu, vor fi şi găini, dar cocoşi, deci nu de sex feminin”, a mai spus patronul FCSB, care a construit deja biserica viitoarei mănăstiri pentru călugări.

CITEȘTE ȘI: Cruciuliţele, icoanele sau CD-urile „antiradar“, sancționate DRASTIC de Codul rutier

”Dumnezeu n-a fost misogin!”

Primarul din Olăneşti, Sorin Vasilache, a fost luat prin surprindere și a spus, pentru publicaţia Indiscret, că habar nu avea. Planul Urbanistic Zonal nu a ajuns încă pe masa consilierilor locali. Nici preotul Emilian Groşenoiu nu a auzit de planurile lui Becali.

Dar a avut ceva de zis în privința panoului care anunţă accesul interzis femeilor. „Nici Dumnezeu nu a fost misogin, din contră, a avut femeile lângă El. Femeile sunt păcătoase? Fals! (…) Biserica e o instituţie publică până la urmă.

Dacă faci o instituţie publică, nu poţi să îngrădeşti cuiva accesul. Acolo intră oricine, şi cel păcătos şi cel drept. (…) Cum să scoţi femeia din biserică în secolul 21?”, a spus preotul Groşenoiu.

 

 

 

Comentarii: