LIFESTYLE MOMS

Ilinca Vandici despre depresia postnatală: ”Lucrez cu un terapeut!”

Când a adus pe lume un copil, pe fiul ei, Ilinca Vandici a fost cea mai fericită femeie din Univers. Băiatul i-a umplut viața de bucurie, i-a înfrumusețat-o, dar vedeta mărturisește că întotdeauna poate exista și o parte mai puțin cunoscută a poveștii pe care oamenii ne-o arată, în general.

Nu multă lume a știut atunci că frumoasa prezentatoare tv s-a confruntat cu depresia postnatală.

”Nici acum nu-mi vine să cred că am trecut prin așa ceva… A fost prima dată în viață când am trăit atacuri de panică, stări de tristețe, plâns fără vreun motiv, frică, insomnii, sentimentul de neputință… Sunt stări pe care dacă nu le înțelegi, e greu să le depășești!

Lucrez de un an de zile cu un terapeut care mă ajută să înțeleg, să-mi explic și să depășesc anumite episoade din viața mea, inclusiv depresia post-natală!” , a recunoscut Ilinca Vandici pentru Viva.ro

CITEȘTE ȘI: Cât de mult contează DIFERENȚA DE VÂRSTĂ în cuplu?

Îi este teamă să mai facă un copil!

Ilinca își iubește la nebunie copilul și i-ar plăcea să aibă casa plină, dar a mărturisit că nu se mai încumetă a doua oară.

”Îmi e teamă să mă duc, din nou, acolo. Îmi e teamă de stările acelea, de sentimentele acelea, dar lucrez cu un terapeut, pentru că îmi dau seama că nu e în regulă. Depresia postnatală are legătură foarte mult cu modificările hormonale din corpul mamei.

Eu am avut semne în ultima lună de sarcină, eram foarte obosită, nu doream să văd pe nimeni, nu doream să vorbesc. După naştere, nu conştientizezi neapărat responsabilitatea care te apasă şi nu ştii să o gestionezi.

Fiinţa care a venit în viaţa ta are nevoie în permanenţă de tine şi apar tot felul de necunoscute”, a povestit Ilinca Vandici pentru okmagazine.

 

 

 

 

Comentarii: