NUTRITIE SANATATE

Important pentru sănătate: Alimentele care te ajută să ai o tensiune arterială mai scăzută

FOTO: gettyimages

Potrivit unui studiu recent, oamenii care au o dietă bazată pe alimente bogate în flavonol, incluzând ceai, mere şi fructe de pădure, pot beneficia de o tensiune arterială scăzută.

Studiul a analizat datele bazate pe informaţii de la peste 25.000 de oameni din Marea Britanie, legate de dieta acestora şi ce alimente consumă pentru a scăpa de tensiune.

CITEȘTE ȘI: Tensiunea arterială: Care sunt valorile după care să te ghidezi, în funcție de vârstă

Cercetătorii nu s-au bazat numai pe informaţiile primite de la subiecţi, ci au şi măsurat aportul de flavonol, potrivit feminis.ro.

Diferenţa în ceea ce priveşte tensiunea între cei 10% dintre subiecţi cu un aport scăzut de flavanol şi cei 10% dintre subiecţi cu cel mai mare aport de flavanol a fost între 2 şi 4 mmHg. Rezultatele sunt comparabile cu schimbările în ceea ce priveşte tensiunea observate la subiecţii care urmează dieta Mediteraneană sau dieta DASH.

CITEȘTE ȘI: Fructele medicament: Scad tensiunea și colesterolul

În cazul britanicilor, principalele surse de flavonoli sunt ceaiul, cacaua, merele şi fructele de pădure. Alte surse de flavonoli sunt strugurii şi vinul roşu

Comentarii: