RELATII

Cea mai importantă CALITATE a unui partener, identificată atât de femei, cât și de bărbați / STUDIU

Foto: Pinterest.com

Pentru cele mai multe persoane, cea mai importantă calitate la un partener nu este reprezentată de felul cum arată acesta.

Deși multe persoane și-ar dori să se căsătorească cu bărbați sau femei foarte frumoase, nu este o decizie care să le influențeze alegerea partenerului sau partenerei când vine vorba de angajamente pe termen lung.

Care este cea mai importantă calitate la un partener

O nouă cercetare a constatat că există o trăsătură esențială pe care o căutăm la partenerii noștri de-a lungul vieții, mai departe de aspectul fizic.

CITEȘTE ȘI: Care este ADEVĂRATUL sens al emoticoanelor utilizate în mod obișnuit

Rezultatele au arătat că, de fapt, avem mai multe șanse să ne alegem partenerul pe baza inteligenței sale. Sau, mai degrabă, îi alegem pe cei care au același nivel de inteligență ca al nostru în cele mai multe cazuri.

Și, din moment ce inteligența este în strânsă legătură cu genele noastre, înseamnă că suntem atrași în general de persoanele cu un machiaj genetic similar. Studiul afirmă în mod clar că oamenii nu își aleg partenerii lor romantici sau sexuali în mod aleatoriu.

În căutarea unui partener potrivit, printre cele mai relevante calități pe care oamenii și le doresc de la un partener potențial sunt inteligența și nivelul de educație. Și dacă te uiți la un cuplu necunoscut, îți vei da seama că există o asemănare între cei doi parteneri în ceea ce privește educația și IQ-ul.

CITEȘTE ȘI: UIMITOR! Majoritatea femeilor au ACEASTĂ fantezie  în timpul sexului

Una dintre preocupările principale privind rezultatele studiului este că aceste preferințe pot duce la o inegalitate socială mai mare. Cu alte cuvinte, dacă oamenii de aceeași inteligență, educație sau statut social continuă să se căsătorească, atunci genele inteligenței vor fi concentrate într-un grup restrâns.

Comentarii: