NUTRITIE SANATATE

Începe ziua cu un pahar cu apă rece: Cum îți este ajutat sistemul imunitar

Tu știi de ce ar trebui să bei un pahar cu apă, dimineața, pe stomacul gol? Iată explicația. Efectele sunt extraordinare.

De ce este sănătos să bei apă pe stomacul gol:

  • se curăţa colonul şi nutrienţii se absorb mai uşor
  • se stimulează producţia de celule noi în sânge şi în muşchi
  • apa rece accelerează metabolismul şi stimulează pierderea în greutate
  • apa ajuta la eliminarea toxinelor şi pielea arata mai sănătoasă
  • se echilibrează sistemul limfatic

Imediat după ce te trezeşti, spală-te pe dinţi şi bea patru pahare de apă (160 ml fiecare). Curăţă-ţi apoi gura şi nu mânca timp de 45 de minute după ce ai băut apă.

CITEȘTE ȘI: Bei apă RECE sau CALDĂ? Ce efecte are fiecare asupra organismului

De câtă apă are nevoie corpul nostru

„Hidratarea corectă este esențială pentru buna funcționare a organismului nostru și ne ajută să avem o digestie bună, un sistem imunitar puternic și o funcționare corectă a sistemului circulator. În sezonul cald, organismul simte nevoia unui consum mai mare de apă și, de aceea, sunt foarte atentă să mă hidratez corect.

O să vă mărturisesc câteva trucuri prin care reușesc să îmi mențin corpul hidratat și să mă bucur de o alimentație echilibrată, care îmi da energia necesară pentru a face față unei zile agitate.

„Un truc foarte bun”

Primul pas este să beau mai multa apă decât de obicei, dar un truc foarte bun pentru a-mi menține organismul în parametri optimi de funcționare este să integrez în alimentația mea alimente integrale, bogate în apă. Acestea au o densitate mare de nutrienți și conțîn puține calorii.

În plus, ele asigură un context nutrițional benefic pentru sănătatea noastră. Încerc, ori de câte ori pot, să mănânc atât la mesele principale, cât și la gustările de peste zi, preparate simple cu ingrediente naturale, fie gătite în casa , fie cumpărate.

Cred că e util să ne adaptăm alegerile alimentare nu doar regulilor nutriției sănătoase, ci și programului nostru din ziua respectivă, pentru a ne menține o stare generală de echilibru. Din fericire, eu având un program destul de activ, găsesc foarte multe variante de preparate sănătoase, gustoase și ușor de mâncat în magazinele alimentare, de la iaurturi la salate și mâncare gătită deja preparată.

CITEȘTE ȘI: Alergia la apă: Boala ciudată care nu poate fi vindecată – Cum se manifestă

Necesarul de apă

Necesarul de apă din corpul nostru este asigurat la un aport de 40-44 ml de apă/kilogram corp. Eu reușesc să mi-l asigur din apă, sucuri naturale de legume și fructe, supe și alimente bogate în apă, precum: castraveții, salata iceberg, țelină, ridichile, roșiile, ardeiul gras verde, conopida, pepenele, spanacul, căpșunile, broccoli, grapefruit, portocală, zmeură, caise, prune, mere, pere, struguri, cireșe, zucchini”, a explicat Cori Grămescu pe Facebook.

Comentarii: