REVIEW

De ce NU este indicat să tai carnea și legumele pe același tocător

Foto: Pinterest.com

 

Cu siguranță ai făcut și tu această greșeală: ai feliat carnea pe care urmează să o prepari, apoi ai tăiat legumele pe același tocător.

CITEȘTE ȘI: Clătite cu zucchini și iaurt grecesc, dulci sau sărate/ MIC DEJUN SĂNĂTOS și HRĂNITOR

Dr. Charles Gerba, microbiolog, susține că un tocător conține de 200 de ori mai multe bacterii decât un scaun de toaletă, de aceea nu ești în siguranță dacă tai salata și legumele pe el, scrie Realitatea.net.

Foto: Pinterest.com

După ce tai carnea crudă, un tocător poate fi contaminat cu salmonella și campylobacter, două dintre cele mai comune cauze ale toxiinfecţiilor alimentare.

CITEȘTE ȘI: Cele mai sănătoase părți ale legumelor și fructelor pe care le ARUNCI

Soluția este să folosești două tocătoare diferite, unul pentru carne și unul pentru legume, și să alegi unele din sticlă, în defavoarea celor din lemn.

Comentarii: