SANATATE

Îndrăgostirea – cel mai bun medicament. Efectele uimitoare asupra stării de sănătate

Foto: Pinterest.com

Cum iubirea învinge tot. Inclusiv durerile, tensiunea sau alergiile. Se pare că da, este adevărat. Iubirea rezolvă tot

Când ne îndrăgostim, procesul este magic! 12 regiuni ale creierului lucrează împreună! Dopamina ne inundă și reglează răspunsurile emoționale. Un studiu recent arată că ne scade tensiunea, atunci când ne îndrăgostim!

Când iubim, lumea pare mai frumoasă! Se întâmplă modificări ale percepției, dar există și numeroase beneficii pentru sănătatea fizică, potrivit DailyMail.

CITEȘTE ȘI: Sfaturi pentru o casă perfectă: Cum poţi atrage dragostea în căminul tău

Tensiunea arterială

Se pare că dragostea îmbunătățește starea de sănătate, începând cu reglarea tensiunii arteriale și terminând cu reacțiile alergice.

Schimbări ale activității cerebrale

Îndrăgosteala este rezultatul unei munci comune a 12 regiuni din creier, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Virginia. Ei spun că schimbările încep să se vadă în activitatea cerebrală încă de la primele săgeți ale lui Cupidon!

Ne inundă dopamina, care reglează răspunsurile emoționale și oxitocina, hormonul îmbrățișării, care ne induce sentimentul de încredere și siguranță și reduce anxietatea.

Ăsta este unul dintre motivele pentru care oamenii de știință au remarcat că dragostea poate regla valorile tensiunii arteriale. Hormonii secretați atunci când ne atingem sunt benefici stării de sănătate.

Iubirea are efecte atât emoționale, cât și fizice, spune prof. Sir Cary Cooper, de la Universitatea din Manchester.

”Sunt implicați mulți factori, printre care sistemul imunitar și hormonii.”

Infecțiile din organism

Dacă iubim, putem lupta mai bine cu infecțiile din organism, un studiu făcut pe 50 de femei arată că acelea care s-au îndrăgostit au suferit modificări genetice și au scăpat de virusuri și infecții.

Mulți specialiști pun totul pe seama dopaminei, una dintre substanțele chimice din creier. Despre acest hormon se știe că este responsabil de plăcere.

CITEȘTE ȘI: Când trebuie să spui primul ‘te iubesc’: Studiul care te face să nu mai greşeşti în dragoste

Beneficiile sărutului

Apoi se vorbește despre uriașele beneficii ale sărutului! Un studiu din 2006 realizat în Journal of Psychosomatic Research a constatat că 30 de minute de sărutări au redus producția de histamină – o substanță chimică pompată ca răspuns la un alergen – care declanșează simptomele alergiei.

Cuplurile care se sărută mult și constant au niveluri mai scăzute ale colesterolului.

Comentarii: