NUTRITIE

Îndulcește-ți ziua cu aceste gogoși de post: Sunt ușor de preparat, ai nevoie doar de 10 minute și sunt extrem de delicioase/ REȚETĂ

Foto: Pinterest.com

Îndulcește-ți ziua cu aceste gogoși de post: Sunt ușor de preparat, ai nevoie doar de 10 minute și sunt extrem de delicioase. Astăzi vom împărtăși o rețetă de gogoși extrem de delicioase. Această rețetă este foarte ușor de pregătit. Ai nevoie de aproximativ 10 minute pentru a o pregăti și de aproximativ 15 minute pentru a o găti. Vei avea ca rezultat niște gogoși moi, ca de vată, pe care copiii le adoră, iar adulții nu se pot sătura de ele.

Gogoșile sunt potrivite pentru persoanele care țin post, deoarece nu există produse de origine animală în lista de produse. Abia așteptăm să împărtășim rețeta cu voi și suntem siguri că odată ce veți încerca aceste gogoși, veți dori să le serviți în mod regulat pe masa voastră.

CITEȘTE ȘI: Tiramisu cu mascarpone și frișcă – un desert delicios și ușor de preparat

Îndulcește-ți ziua cu aceste gogoși de post: Sunt ușor de preparat, ai nevoie doar de 10 minute și sunt extrem de delicioase

Ingrediente

  • Făină – 300 g
  • Lapte de migdale – 170 ml
  • Drojdie uscată – 5-6 g
  • Sare – un vârf de cuțit
  • Zahăr – un vârf de cuțit
  • Ulei – pentru prăjire și ungerea mâinilor
  • Zahăr pudră – pentru decor

Mod de preparare:

Începeți prin a cerne făina. Amestecați-o cu drojdia uscată, zahărul și sarea.

Adăugați laptele de migdale la acesta și începeți să amestecați cu o lingură de lemn sau o spatulă. Este foarte important ca făina să absoarbă lichidul și să se formeze legături de gluten.

Amestecați timp de câteva minute până obțineți un aluat moale care nu se frământă, ci doar se amestecă cu o spatulă, până începe să devină elastic și neted. Dacă vi se pare dificil să amestecați doar cu o spatulă, vă puteți ajuta și cu mâinile, dar sfatul nostru este să le ungeți în prealabil, deoarece aluatul este foarte lipicios.

Acoperiți bolul cu un prosop și lăsați-l timp de 40 de minute. Țineți cont de faptul că drojdia uscată nu crește la fel de mult ca drojdia vie, dar atunci când sunt prăjite, gogoșile vor crește suficient.

CITEȘTE ȘI: Prăjitura potrivită pentru oricine dorește un desert clasic sau modern

Încălziți uleiul într-o tigaie adâncă, dar nu-l lăsați să se încingă prea tare, deoarece acest lucru va face ca gogoșile să se ardă pe exterior și să rămână crude pe interior. Începeți prin a rupe bucăți mici de aluat, rulați-le în bile, apoi aplatizați-le și înțepați-le cu degetul mare pentru a face o gaură. Întindeți gogoșile cu degetele astfel încât să faceți gaura mai mare și să nu se ascundă atunci când aluatul se umflă. Aruncați gogoșile în uleiul încins și prăjiți-le până devin aurii pe ambele părți.

Sunt foarte rapid și ușor de preparat, iar copiii le adoră. Cât sunt încă calde, presară-le cu zahăr pudră și servește-le.

Comentarii: