Ciorba de perișoare era preferata mea în copilărie. De fiecare dată când mergeam la țară, la bunica în vizită, ne aștepta cu ciorbă de perișoare. Ne chema la masă pentru a servi „ciorbă de verișoare”, motiv pentru care eram determinați să terminăm tot din farfurie pentru a nu se supăra nicio „verișoară”.
Bineînțeles că bunica avea secretele ei, pe care mai apoi mi le-a dezvăluit.
Ingredientul care dădea gustul special al ciorbei era tarhonul, iar secretul era că bunica punea fire de tarhon într-un borcan cu oțet și zeamă de lămâie, iar când pregătea ciorba de perișoare, doar scotea câte puțin tarhon la final și îl punea în oală.
Vă provoc să încercați acest mic truc și veți vedea diferența gustului.
CITEȘTE ȘI: Interzis pofticioșilor! Cum se gătește ciorba de fasole în pâine
Ingredientul care dă gustul special al ciorbei de perișoare
Ingrediente:
- 1 ceapă mare
- 1 morcov
- 4 felii de țelină
- 1 bucată de pătrunjel rădăcină
- 1 ardei roșu
- 500 g carne tocată
- Sare, piper
- 30 g orez
- 1 ou mare
- 1 lingură pastă de roșii
- Tarhon
- Leuștean
- Pătrunjel verde
- Smântână
Ingredientul care dă gustul special al ciorbei de perișoare
Mod de preparare:
Spălăm legumele bine cu apă. Tocăm ceapa mărunt și o punem la călit cu 2 linguri de ulei.
Tăiem morcovul rondele și îl punem peste ceapă.
În timpul cât se călesc morcovul și ceapa, tocăm mărunt țelina, ardeiul și rădăcina de pătrunjel, apoi le adăugăm peste celelalte legume împreună cu 1 linguriță de sare.
Turnăm 1 L de apă și lăsăm la fiert.
În timpul acesta pregătim carnea.
Punem într-un bol carnea tocată, oul, sare, piper după gust și orezul și amestecăm compoziția cu mâna cât să cuprindem toate ingredientele în carne.
Cu mâinile umezite în apă rece formăm perișoarele- biluțe rotunde și le introducem în ciorbă.
Îndepărtăm spuma de câte ori este nevoie pentru a avea un lichid limpede.
Mai lăsăm să fiarbă aproximativ 45 de minute la foc mediu, apoi adăugăm o lingură de pastă de roșii și dacă preferați vegeta pentru gust.
CITEȘTE ȘI: Iubitorii de ciuperci își găsesc plăcerea în cea mai gustoasă ciorbă
Lăsăm apoi din nou să mai fiarbă ciorba pentru 5 minute, iar când oprim focul punem deasupra leuștean și pătrunjel verde tocate mărunt și 2-3 fire de tarhon proaspăt sau păstrat în oțet.
Smântâna este opțională.
Vă doresc să aveți poftă!
Comentarii:









