NUTRITIE

Iubitorii de ciuperci își găsesc plăcerea în cea mai gustoasă ciorbă

Pentru cei care iubesc ciupercile, orice preparat care le are în compoziție devine preferatul. Iar pentru cei care iubesc și ciorbele în general, după ce vor gusta această delicioasă ciorbă de ciuperci, vor căuta cu siguranță gustul ei în orice farfurie.

E un preparat foarte practic, ușor de făcut, sățios și sănătos.

CITEȘTE ȘI: Tratament natural pentru mahmureală – Cum gătești cea mai gustoasă ciorbă de burtă

Iubitorii de ciuperci își găsesc plăcerea în cea mai gustoasă ciorbă

Ingrediente:

  • ½ piept de pui
  • 1 caserolă ciuperci Pleurotus
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • ¼ țelină
  • 1 păstârnac
  • 1 ardei roșu
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 căței de usturoi
  • 200 g smântână
  • 2 gălbenușuri
  • 2 linguri oțet
  • Sare
  • 1 lingură vegeta

Iubitorii de ciuperci își găsesc plăcerea în cea mai gustoasă ciorbă

Începem cu ciupercile, pe care le spălăm bine cu apă, apoi le feliem Julien.

Într-o oală adâncă punem puțin ulei pentru a căli legumele.

Tocăm ceapa mărunt și o punem la călit, adăugăm apoi morcovii tăiați rondele și amestecăm ușor în oală.

Tăiem cubulețe și țelina, păstârnacul și ardeiul și le punem peste ceapă și morcov la călit.

Cât timp legumele sunt pe foc, tăiem felii micuțe și pieptul de pui și îl adăugăm în oală.

Le lăsăm pe foc până își schimbă pieptul de pui culoarea, apoi adăugăm apă, sare și o lingură de vegeta și lăsăm totul la foc mediu pentru aproximativ 45 de minute.

După ce au trecut cele 45 de minute, adăugăm ciupercile tăiate Julien și usturoiul tocat mărunt și mai lăsăm la fiert pentru 20 de minute.

CITEȘTE ȘI: Secretul gustului celei mai bune ciorbe de pui à la grec

Oprim focul și adăugăm o lingură de oțet, apoi lăsăm oala la temperatura camerei pentru jumătate de oră.

În timpul cât se stâmpără ciorba, frecăm smântâna cu gălbenușurile și punem un polonic din zeama fierbinte, amestecând cu telul ca să nu se îmbrânzească compoziția, apoi turnăm totul peste ciorbă.

Comentarii: