NUTRITIE

Secretul gustului celei mai bune ciorbe de pui à la grec

Acum că au trecut sărbătorile și ne reluăm activitățile zilnice, prin cursul obișnuit al lucrurilor, parcă nu mai avem nicio poftă de mâncare.

Dar știm că energia și buna dispoziție le primim prin hrană, de aceea vă propun astăzi o ciorbă de pui à la grec, cu promisiunea că va fi cea mai gustoasă din toate pe care le-ați mâncat până acum.

CITEȘTE ȘI: Tratament natural pentru mahmureală – Cum gătești cea mai gustoasă ciorbă de burtă

Secretul gustului celei mai bune ciorbe de pui à la grec

Ingrediente:

  • 1 pui porționat
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • ¼ țelină
  • 1 păstârnac
  • 1 ardei roșu
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 căței de usturoi
  • 200 g smântână
  • 2 gălbenușuri
  • 2 linguri zeama de la ardei iuți murați
  • Sare, 1 lingură vegeta

Secretul gustului celei mai bune ciorbe de pui à la grec

Spălăm bine și curățăm puiul ca pentru supă, apoi îl porționăm bucăți.

Într-o oală, punem apă la fiert cu o linguriță de sare și punem bucățile de carne cu os, fără pieptul de pui.

Lăsăm să fiarbă aproximativ jumătate de oră, luând spuma care se formează.

Separat, călim ceapa, adăugăm pe rând morcovii tăiați rondele, țelina și păstârnacul.

Tăiem pieptul de pui julien, bucăți mai mici și îl punem la călit împreună cu legumele, vegeta și o linguriță de sare.

Strecurăm supa de pe puiul fiert și o turnăm peste legume, apoi adăugăm și carnea cu os și ardeiul tăiat cubulețe. Completăm cu apă cât mai e nevoie și lăsăm să fiarbă la foc mic, până e făcută carnea.

Când e gata, scoatem bucățile mari de carne pe o farfurie, rupem fâșii carnea și le punem din nou în oală.

CITEȘTE ȘI: Ciorba de potroace: Ingredientele pe care trebuie neapărat să le folosești pentru un rezultat perfect

Acum e momentul să punem usturoiul mărunțit și cele 2 linguri de zeamă de pe ardeii iuți murați. Acesta este secretul gustului ciorbei.

Separat, amestecăm smântâna cu gălbenușurile de ou și, după ce ciorba e gata, o lăsăm 10 minute deoparte, apoi turnăm ușor un polonic de zeamă peste amestecul de smântână și amestecăm până se leagă, iar la sfârșit turnăm totul în oala cu ciorbă.

Asezonăm cu pătrunjelul tocat mărunt și servim cu mare poftă!

Comentarii: