FRUMUSETE

Ingredientul secret: Cum își îngrijesc tenul Meghan Markle și Kate Middleton, soţiile prinţilor Harry și William

parade.com

Uleiul esențial de măceșe este bogat în acizi grași ca omega-3, omega-6, omega9, dar și în vitamina C, E, A, vitamine din complexul B și minerale esențiale pentru sănătatea pielii. De aceea, acesta se găsește în rutina de frumusețe a lui Kate Middleton, dar și a ducesei de Sussex, Meghan Markle.

Secretul celor două ducese pentru un ten radiant constă în uleiul esențial de măceșe. Acesta se absoarbe rapid în piele și poate fi folosit pe post de bază de machiaj ori înainte de aplicarea unei loţiuni cu factor de protecţie.

“Cel mai important lucru este să vă asigurați că uleiul de măceșe pe care îl utilizați a fost obținut prin metode de presare la rece, deoarece căldura ridicată poate degrada unele dintre ingredientele cheie, active”, spune dr. Geddes-Bruce.

CITEȘTE ȘI: Gestul care îi trădează: Meghan Markle și Prințul Harry transmit mesaje involuntare când nu sunt împreună

Zece beneficii ale uleiului de măceșe

Estompează ridurile – uleiul esenţial de măceşe stimulează producerea de colagen şi elastină, întinerindu-ţi tenul, potrivit clickpentrufemei.ro.

Atenuează cicatricile – întrucât îmbunătăţeşte elasticitatea pielii şi ajută la regenerarea acesteia, acest ulei ajută şi la atenuarea cicatricilor.

Estompează vergeturile – uleiul esenţial din sâmburi de măceşe este renumit şi pentru estomparea vergeturilor apărute în urma sarcinii ori a unei schimbări bruşte a greutăţii.

Tratează eczemele – bogat în antioxidanţi şi vitamina C, uleiul acesta ajută la tratarea eczemelor şi a erupţiilor apărute pe piele.

Hidratează în profunzime – spre deosebire de alte uleiuri care rămân la suprafaţa pielii după aplicare, uleiul esenţial de măceşe esre absorbit rapid în piele, putând fi folosit cu succes pe post de bază de machiaj ori înainte de aplicarea unei loţiuni cu factor de protecţie.

Vindecă tăieturile – vitamina A şi acizii graşi din acest ulei eseenţial ajută la cicatrizarea şi vindecarea rapidă a tăieturilor apărute la nivelul pielii.

Înmoaie călcâiele crăpate – frigul, pantofii cu toc şi orele în şir petrecute stând în picioare ţi-au distrus călcâiele care sunt acum deshidratate şi crăpate? Aplică seara, înainte de culcare, ulei esenţial de măceşe din abundenţă pe călcâie, apoi încalţă-te cu o pereche de şosete din bumbac. În doar câteva zile vei observa diferenţa.

Tratează acneea – în cazul în care coşurile îţi dau bătăi de cap, acizii graşi şi antioxidanţii din uleiul de măceşe ajută şi la tratarea acneei.

CITEȘTE ȘI: Trucurile lui Meghan Markle, soţia prinţului Harry, pentru o ţinută cu stil

Hidratează podoaba capilară – folosit pe post de balsam de păr fără clătire, acest ulei hidratează intens firul de păr şi redă strălucirea părului degradat.

Tratează scalpul uscat – fie că îţi decolorezi părul, fie că, pur şi simplu, ai părul foarte uscat, uleiul esenţial din sâmbure de măceşe remediază această problemă. Pune câteva picături în şamponul pe care îl foloseşti şi scalpul tău nu va mai avea probleme.

Comentarii: