SANATATE

Învață să NU ÎȚI MAI FACI GRIJI pentru ceea ce nu poți CONTROLA!

Doamne, dăruieşte-mi seninătatea de a accepta lucrurile pe care nu le pot schimba, curajul de a schimba lucrurile ce stau în puterea mea şi înţelepciunea de a face diferenţa dintre ele – Marc Aureliu

Te-ai fi gandit ca cea mai mare parte a stresului de care suferim este cauzata de modul in care gandim si reactionam?

Nu poți controla ceea ce ți se întâmplă, dar POȚI controla modul în care reacționezi.

Cum reacționezi în fața unei probleme stă doar în puterea ta. Într-adevăr, cea mai mare parte a stresului nostru pleacă de la modul în care gândim și reacționăm, nu din felul în care viața ne scoate în cale diverse provocări. Schimbă-ți atitudinea și stresul va disparea.

Gândește pozitiv!

Încearcă să gândești întotdeauna pozitiv. Nu te gîndi DACĂ vor aparea probleme. Tot timpul vor fi probleme, mai mici sau mai mari, important este să înveți să treci peste fiecare în parte. În cazul în care te confrunți cu mai multe probleme în același timp, încearcă să le prioritizezi si apoi, rezolv-o pe fiecare în parte. Nu încerca să le rezolvi pe toate odată pentru că nimeni nu a reușit acest lucru până acum.

Fii optimist!

Dacă îți faci prea multe griji pentru ce va fi sau te gândești la ceea ce ar fi putut fi, la ceea ce ar fi putut să se întâmple, pierzi din vedere ceea ce este în prezent. Trebuie să înțelegi că grijile sunt un mod ineficient de utilizare a energiei creative. În loc să ne imaginăm tot ce este mai rău, mai bine ne imaginam tot ce este mai bun și cum putem transforma  acest lucru în realitate.

Decizia îți aparține întotdeauna

Tu alegi ce faci astăzi! Așadar, alege să fii calm și chibzuit în locul nerăbdării și stresului, alege optimismul și frumusețea în locul negativității, alege rațiunea în locul panicii și a haosului.

Fă pași mici

Nimic dintr-o situație prezentă – nici chiar aspectele pe care nu le poți controla – nu te poate împiedica să progresezi, pas cu pas. Fă pași mici, fără să sari vreo etapă.

Gândește-te cât de norocos ești!

Esti în viață și te poți bucura de ea, așa ca poartă-te ca atare. Fără să ai vreo teamă, renunță la ceea ce este greșit și îmbrațișează ceea ce este corect. Fă lucrurile să devină realitate, apoi lasă-le să-și urmeze cursul. Invață, acceptă, explorează, crează și experimenteazaă, în fiecare zi, zi de zi, pas cu pas.

Respiră adânc

Fii prezent în mod consecvent. Respiră adânc. Până la urmă, totul iese bine pentru cei care știu să profite la maximum de o situație. Totul depinde doar de tine să faci parte din cei nominalizați mai sus!

Foto: Cocomy.net

Comentarii: