LIFESTYLE

Italienii inventează PASTELE care te apără de INFARCT

Pastele sunt inamicul tuturor celor care vor să slăbească, este un lucru binecunoscut deja. O echipă de cercetători din Italia vine cu o veste bună: inima are de câştigat dacă din când în când strecurăm câte o porţie de paste într-o dietă echilibrată.

Nu vă grăbiţi să căutaţi reţete de paste, pentru că nu toate au această proprietate! Pentru a beneficia de efectele bune asupra inimii trebuie să alegeţi paste preparate dintr-un amestec de grâu dur şi făină integrală de orz. Aceasta din urmă conţine beta-glucan, o fibră care previne atacurile cardiace şi ajută la păstrarea sănătăţii sistemului cardio-vascular. Beta-glucanul stimulează apariţia unor noi vase de sânge, care sunt o formă naturală de by-pass în eventualitatea unui infarct.

Cercetătorii de la Universitatea din Pisa au făcut studiul pe şoareci de laborator, pe care i-au hrănit cu noul tip de paste. Cei cărora le-au fost introduse în dietă au trăit mai mult şi nu au avut probleme cardiace decât grupul de control, care a fost hrănit cu paste normale.

Cele mai bune rețete de sosuri pentru PASTE

Ţara care vrea INTERZICEREA shaormei. Vezi de ce

Vincenzo Lionetti, conducătorul cercetării, a declarat că este pentru prima dată când se observă că alimente funcţionale au rol de by-pass natural. Mai mult, crede că introducându-se în alimentaţie acest nou tip de paste se poate evita tratamentul chirurgical, notează gustarte.ro.

Trenduri culinare în 2017: dieta predominant vegetariană şi pastele din quinoa

DE CE să-ți ADAPTEZI alimentația STILULUI tău de viață

PASTE din zucchini cu sos de avocado

Totuşi, studiul este la singular şi trebuie să ţinem cont mai degrabă de recomandări mai vechi care menţionează activitatea fizică regulată şi dieta echilibrată. Pastele minune sunt în fază experimentală şi momentan nu pot fi cumpărate de la magazin.

Sursa foto: Pinterest.com

Cercetătorii subliniază că pentru o viaţă sănătoasă nu trebuie să evităm anumite alimente, ci să le consumăm în cantităţi mici.

Cele mai bune rețete de sosuri pentru PASTE

Cum se prepară CORECT pastele. Secretul din bucătăriile restaurantelor

Chiar şi carbohidraţii pe care multă lume îi blamează nu trebuie scoşi din meniu, ci doar trebuie aleşi cei potriviţi. Cei din cereale integrale sunt chiar indicaţi. Trebuie doar să ne punem în farfurie o cantitate potrivită.

Comentarii: