SANATATE

Îți pierzi memoria? Află dacă ceea ce experimentezi este normal sau nu

Foto: Pinterest.com

Îți pierzi memoria? Află dacă ceea ce experimentezi este normal sau nu. Aceste modificări ale memoriei legate de vârstă nu sunt, de obicei, un motiv de îngrijorare, dar dacă simptomele sunt chiar și ușor anormale, trebuie să vă supuneți unui control de către un expert.

Îți pierzi memoria?

Este bine cunoscut faptul că vârsta este însoțită de pierderea memoriei. Câteva exemple pot fi faptul că nu vă mai amintiți numele oamenilor, locurile, repetați lucruri de mai multe ori, uitați lucruri de zi cu zi, sunteți confuz în privința timpului. Acestea vor începe să apară pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, dar există și alte simptome ale pierderii memoriei care nu sunt legate de îmbătrânire, ci de boli cognitive.

CITEȘTE ȘI: Creierul transmite semnale de alarmă: O memorie slabă poate fi semnul unor alte probleme în organism

Semne anormale privind pierderea memoriei

Creierul uman are capacitatea de a învăța lucruri noi, dar atunci când acest lucru încetează să se mai întâmple, poate fi un motiv de îngrijorare. Faptul că nu poți învăța lucruri noi, cum ar fi tehnologia sau sarcinile, poate fi un semn de boală cognitivă.

Sarcinile ușoare pot părea dificile

Oamenii se pot chinui să facă sarcini zilnice și foarte simple cu care nu s-au chinuit niciodată înainte. Aceasta este o schimbare ciudată și poate fi îngrijorătoare.

Uitarea conversațiilor recente

Unele persoane pot uita foarte repede o întreagă conversație. Da, este în natura umană să uite conversații foarte vechi, dar nu și pe cele recente. De asemenea, uneori, dacă ne străduim, putem chiar să ne amintim conversații vechi.

Uitarea locurilor familiare

Este posibil ca oamenii să nu-și poată aminti locuri foarte familiare, străzi sau numele acestora. De obicei, aceste lucruri sunt gravate în mintea umană și uitarea acestora poate părea neobișnuită și îngrijorătoare, potrivit thehealthsite.com.

CITEȘTE ȘI: Vitamina cea mai importantă pentru memorie: Efectul pe care îl are asupra creierului

Repetarea poveștilor” la intervale foarte scurte

Pacienții cu Alzheimer și demență repetă povești la nesfârșit și apoi uită că le-au spus vreodată. Acesta este unul dintre simptomele majore ale declinului cognitiv drastic. Dacă și persoana iubită de dumneavoastră face acest lucru, poate însemna ceva mai mare decât pierderea memoriei legată de vârstă.

Comentarii: