REVIEW

Mai bine decât înălbitorul: Cu acest amestec vei uita de petele de pe haine

nbcnews.com

Mai bine decât înălbitorul: Cu acest amestec vei uita de petele de pe haine. Adevărul este că în magazin veți găsi întotdeauna produse care vă vor ajuta să scăpați de petele de pe orice țesătură. De exemplu, pentru a curăța hainele albe, producătorii oferă înălbitor cu oxigen.

Produsele cu un înălbitor optic, care pot îmbunătăți albul țesăturilor, sunt folosite atunci când este nevoie să neutralizeze gălbuiala. Dacă aveți nevoie să îndepărtați petele de pe lucrurile colorate și negre, se folosesc produse care conțin stabilizatori de culoare.

CITEȘTE ȘI: Cum să restabilești albul hainelor care au devenit gri de la atâtea spălări: Trucul simplu, ușor de pus în practică

Mai bine decât înălbitorul: Cu acest amestec vei uita de petele de pe haine

Se spune că toate produsele de mai sus îndepărtează petele fără a afecta țesătura. Un demachiant de casă format din peroxid de hidrogen și bicarbonat de sodiu se laudă cu aceleași calități.

Dacă vrei să-l încerci, amestecă 100-150 g de bicarbonat de sodiu, o jumătate de cană de peroxid de hidrogen 3% și 1 cană de apă fierbinte pentru a face o pastă. Această substanță trebuie aplicată pe pată și lăsată un timp – de la 20 de minute la 2 ore, după care hainele trebuie clătite și spălate cu detergent de rufe.

Important: înainte de a aplica compoziția de curățare pe partea din față, testați efectul acesteia pe o zonă puțin vizibilă.

Alte trucuri de îndepărtare a petelor

Amoniacul ajută la îndepărtarea murdăriei noi și vechi. Pentru a prepara soluția, diluați o linguriță din acesta în 200 ml de apă caldă și adăugați o lingură de săpun lichid sau gel de spălat vase. Hainele se înmoaie în amestecul rezultat, dizolvat în prealabil în apă. Acestea se lasă să stea cel puțin 20-30 de minute. Articolele sunt apoi clătite și spălate în mod obișnuit.

Pentru a îndepărta murdăria, veți avea nevoie de oțet alb de masă și de o periuță de dinți. Turnați oțetul în zona contaminată și încercați să o frecați cu o perie. După această procedură, hainele se înmoaie timp de 20 de minute într-o soluție cu detergent de rufe.

Ultimul pas este spălarea manuală în apă rece. Contaminanții de origine proteică sunt considerați cei mai dificil de îndepărtat. Puteți scăpa de sângele de pe haine folosind peroxid de hidrogen. Pentru țesăturile dense, peroxidul nu este diluat. Dacă materialul este subțire și necesită o manipulare atentă, peroxidul se diluează cu apă în proporții egale.

CITEȘTE ȘI: Hainele pe care să NU le pui la spălat împreună: Nu e vorba despre haine colorate și albe

Pata veche se umezește cu peroxid și se lasă timp de o jumătate de oră. Țesătura este apoi spălată într-o mașină de spălat. O urmă proaspătă de sânge poate fi spălată cu o soluție salină: câteva linguri de sare de masă se dizolvă în apă cu gheață, potrivit actualno.com.

Comentarii: