REVIEW

La ce să fii atent atunci când cureți exteriorul frigiderului

Foto: Pinterest.com

La ce să fii atent atunci când cureți exteriorul frigiderului. Știm cu toții cât de important este să curățați interiorul frigiderului, dar știați că și curățarea periodică a exteriorului prezintă avantaje? Exteriorul frigiderului dumneavoastră, în special zona de dedesubt, poate aduna o mulțime de murdărie și resturi alimentare, care pot deveni un teren propice pentru bacterii și mucegai.

Fiind unul dintre cele mai frecvent utilizate aparate din casă, înfundarea cu praf a componentelor cheie din exteriorul frigiderului, cum ar fi bobinele condensatorului, poate reduce semnificativ eficiența acestuia. Curățarea și întreținerea regulată vor contribui la asigurarea longevității frigiderului dumneavoastră. Iată cum să curățați exteriorul frigiderului dvs. în doar câțiva pași simpli.

CITEȘTE ȘI: Acestea sunt cele mai toxice produse și se găsesc în fiecare frigider

La ce să fii atent atunci când cureți exteriorul frigiderului

Înainte de curățare, scoateți frigiderul din priză.

Țineți ușile frigiderului închise în timpul curățării, astfel încât conținutul să mențină temperatura corectă.

Ștergeți praful, aspirați și curățați de praf și resturi zona din spatele și de sub frigider. Acesta este, de asemenea, un moment bun pentru a aspira sau curăța peretele din spatele frigiderului.

Unele frigidere au bobine de condensator expuse în spate, care trebuie curățate în mod regulat pentru a menține eficiența frigiderului. Utilizați o perie moale sau un accesoriu de aspirare manuală pentru a îndepărta acumulările de praf de pe bobine.

În spatele frigiderului se poate acumula umezeală. Asigurați-vă că zona este uscată pentru a elimina riscul de apariție a mucegaiului.

Ștergeți toate zonele accesibile din exteriorul frigiderului cu o cârpă din microfibră umedă.

Pentru suprafețele din oțel inoxidabil ale frigiderului, utilizați oțet alb distilat diluat cu apă distilată pentru o curățare fără urme. Acest lucru va tăia amprentele, murdăria și germenii.

Nu uitați să porniți din nou frigiderul când ați terminat.

Dacă frigiderul dvs. este încorporat sau are serpentine dedesubt, scoateți-l din priză, îndepărtați grila din partea de jos, apoi folosiți o unealtă plată de șters praful cu o extensie pentru a curăța și șterge praful de dedesubt.

Pentru frigiderele încorporate, asigurați-vă că consultați manualul pentru instrucțiuni adecvate de curățare și întreținere.

Cum să curățați interiorul frigiderului?

Scoateți toate alimentele din frigider. Dacă este posibil, puneți toate alimentele într-o ladă frigorifică pentru a le menține reci în timp ce curățați.

Scoateți rafturile, sertarele și cutiile detașabile. Acest lucru vă va permite să le curățați temeinic și să ajungeți în toate colțurile.

Curățați toate piesele mobile din frigider. Spălați rafturile, sertarele și cutiile în chiuvetă cu apă caldă și săpun. Puteți folosi bicarbonat de sodiu și apă sau un răzuitor neabraziv pentru petele mai vechi. Este necesară o clătire temeinică la final.

Curățați interiorul frigiderului. Ștergeți interiorul frigiderului, inclusiv pereții, tavanul, compartimentele ușilor și orice alte rafturi sau sertare, cu o cârpă din microfibră sau un burete și apă caldă cu săpun.

Utilizați un spray dezinfectant pentru a oferi un strat suplimentar de protecție împotriva germenilor și bacteriilor. Un pas important atunci când depozitați carne crudă sau alimente contaminate în frigider.

Utilizați o cârpă curată din microfibră pentru a usca toate suprafețele din interiorul frigiderului. Acest lucru va ajuta la prevenirea acumulării de umiditate și a apariției mucegaiului.

Puneți toate produsele înapoi în frigider.

Puneți cutii de bicarbonat de sodiu în frigider pentru a absorbi mirosurile și a menține aerul proaspăt.

CITEȘTE ȘI: Cele mai murdare trei rafturi din frigider – Bacteriile se dezvoltă perfect acolo

Sfaturi pentru organizarea frigiderului

Depozitați laptele, ouăle și alte produse perisabile în partea din spate a frigiderului, unde temperaturile sunt cele mai scăzute și mai constante.

Majoritatea condimentelor au un conținut ridicat de sare și oțet și pot rezista la schimbările de temperatură, ceea ce le face candidate excelente pentru depozitarea în frigider.

Depozitați resturile alimentare și carnea gata de consum pe rafturile superioare.

Luați în considerare depozitarea alimentelor gătite spre partea din față a frigiderului pentru acces ușor, deoarece aceste alimente au cel mai scurt termen de valabilitate, recomandă actualno.com.

Depozitați legumele și carnea una lângă alta în cutiile de jos sau păstrați carnea într-un sertar special. Coșurile și sertarele de jos sunt, de obicei, cea mai rece parte a frigiderului și împiedică dezvoltarea bacteriilor. De asemenea, depozitarea separată a cărnii va preveni orice contaminare încrucișată.

Comentarii: