NUTRITIE SANATATE

‘Laptele de aur’ – cum se prepară şi ce beneficii incredibile are

publika.md

Ați auzit de laptele de aur? Băutura care a devenit foarte populară, în ultimii ani, pe bună dreptate. Iată de ce.

Unii oameni aleg să se delecteze seara, înainte de culcare, cu un pahar cu lapte de aur călduț, în timp ce alții îl savurează dimineața, în locul cafelei dovedindu-se alternativa perfectă.

Pentru cei care nu știu ce este laptele de aur, e timpul să afle. Această băutură nu are nicio legătură cu laptele clasic, produsul de proveniență animală, potrivit doctorulzilei.ro.

CITEȘTE ȘI: SURPRIZĂ: Ciocolata, mai eficientă împotriva răcelii decât medicamentele

Este vorba de lapte de migdale sau de cocos, deci lapte vegetal, iar ingredientul cheie este un condiment celebru pentru proprietățile sale: turmericul (curcuma).

Iată ce vă trebuie pentru a prepara această băutură miraculoasă, laptele de aur:

-o cană cu lapte de migdale sau cocos

-1 linguriță praf de curcumă (turmeric)

-miere crudă

Cum se prepară:

Amestecați într-o tigaie, la foc mic, laptele și curcuma. Lichidul trebuie doar încălzit, nu fiert. După omogenizare, stingeți focul și adăugați mierea.

Beneficiile laptelui de aur:

Dacă îl beți înainte de culcare, vă va ajuta în problemele digestive, de aceea curcuma este și supranumită condimentul miraculos. Așadar, vă va îmbunătăți digestia, vă va scăpa de balonare, gaze și reflux gastric, de arsuri stomacale.

CITEȘTE ȘI: Băutura de care ai nevoie în această perioadă: Topește grăsimea, ține bolile la distanță și previne îmbătrânirea

Turmericul stimulează bila natural, iar această băutură vă poate scăpa de indigestie. Mai mult, administrarea regulată a condimentului minune vă scapă rapid de kilogramele în plus, accelerând metabolismul.

Comentarii: