NUTRITIE SANATATE

Leguma superaliment pe care să o consumi primăvara aceasta: Scade glicemia și colesterolul

Leguma superaliment pe care să o consumi primăvara aceasta: Scade glicemia și colesterolul. Potrivit nutriționistului Natalia Samoilenko, această legumă este un adevărat superaliment și ar trebui să fie inclusă cu siguranță în dieta din primăvară. Aceasta ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge, elimină excesul de deșeuri și chiar scade nivelul colesterolului.

Anghinarea de Ierusalim devine un produs din ce în ce mai popular în bucătării, datorită numeroaselor sale proprietăți benefice. Se pare că această legumă rădăcină nu este doar delicioasă, ci și capabilă să îmbunătățească starea organismului.

csid.ro

Leguma pe care să o consumi primăvara aceasta: Anghinarea de Ierusalim

Potrivit nutriționistului Natalia Samoilenko, anghinarea de Ierusalim are o mulțime de beneficii utile, iar persoanele care evită consumul său fac o mare greșeală, deși există anumite contraindicații pentru consumul său. Iată cum se exprimă proprietățile sale benefice.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul din această legumă cunoscută care îți vindecă răceala și tusea

Îmbunătățește digestia

Anghinarea de Ierusalim este bogat în inulină, un probiotic natural care favorizează creșterea microflorei benefice în intestine, îmbunătățește digestia și reduce riscul apariției disbiozelor. Are un gust asemănător nucilor.

Controlul zahărului din sânge

Inulina din anghinarea de Ierusalim ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge, făcând-l benefic pentru persoanele cu diabet sau pentru cele care doresc să prevină dezvoltarea acestuia.

Sprijin pentru sistemul cardiovascular

Datorită conținutului ridicat de potasiu și conținutului scăzut de sodiu, anghinarea de Ierusalim ajută la normalizarea tensiunii arteriale, îmbunătățește circulația sângelui și întărește inima. Cultura rădăcinoasă este, de asemenea, bogată în vitaminele B și C, precum și în magneziu, fier și calciu, care contribuie la întărirea generală a organismului.

Acțiune antioxidantă

Antioxidanții naturali din anghinarea de Ierusalim ajută la combaterea proceselor oxidative din organism, ceea ce contribuie la reducerea riscului de îmbătrânire și de apariție a bolilor cronice.

CITEȘTE ȘI: Singura legumă care protejează împotriva bolilor de inimă și de ficat

Cine nu poate mânca anghinare?

Deși anghinarea de Ierusalim are multe proprietăți benefice, există unele restricții privind consumul său:

  • Persoanele cu intoleranță individuală – dacă aveți o alergie sau intoleranță la componentele anghinarei (de exemplu, inulina), utilizarea acesteia poate provoca disconfort, balonare sau dureri abdominale.
  • Bolile intestinale (de exemplu, sindromul intestinului iritabil) – leguma este bogată în fibre solubile, care pot provoca balonare, flatulență sau diaree la persoanele cu tract gastrointestinal sensibil.
  • Afecțiuni renale – deoarece leguma este bogată în potasiu, persoanele cu afecțiuni renale cronice ar trebui să limiteze consumul acesteia, deoarece poate duce la un dezechilibru electrolitic în organism.

Comentarii: