LIFESTYLE NUTRITIE SANATATE

Legumele la cuptor și beneficiile pe care acestea le au

foodrevolution.org

Sănătatea este mereu la modă, iar cum dintr-un stil de viață sănătos nu trebuie să lipsească legumele, rămâne doar să descoperim cum putem integra mai multe în dieta zilnică și cum să le facem cât mai gustoase.

CITEȘTE ȘI: Cele mai bune legume care scad zahărul din sânge

Legumele la cuptor și beneficiile pe care acestea le au

Legumele gătite la cuptor sunt foarte delicioase și își păstrează o mulțime de nutrienți, care ne susțin imunitatea, dar ne oferă și suficientă energie pentru a face tot ce ne dorim într-o zi.

Fiecare sezon ne umple bucătăria de legume proaspete și, din fericire, încă avem numeroase opțiuni în toate piețele și fermele care livrează, pentru a avea diversitate și a explora numeroase gusturi. Vara este un anotimp foarte bogat, care ne oferă din belșug legume bune pentru cuptor, precum: dovlecei, ardei gras, cartofi noi, fasole verde, conopidă, vinete, morcovi, porumb, plus ciuperci, broccoli, ceapă, țelină, sfeclă roșie sau cartofi dulci, care se găsesc mereu și au un gust deosebit la cuptor.

Multe legume sunt prezente constant în magazine, însă nu se compară ce găsești tot timpul pe rafturi cu gustul dovlecelului proaspăt cules, de exemplu.

Legumele la cuptor și beneficiile pe care acestea le au

De ce să mănânci legume la cuptor?

Principalul beneficiu este că legumele sunt pline de vitamine, minerale și antioxidanți, iar gătirea la cuptor este printre cele mai sănătoase opțiuni. La fel de bine păstrează nutrienții și gătirea la abur, însă la cuptor sunt mult mai delicioase.

Gustul legumelor ușor caramelizate, puțin crocante la exterior și moi și delicioase la interior este iubit de aproape oricine, inclusiv de cei mici, care sunt de obicei mai pretențioși. În plus, dau un gust deosebit oricărui preparat, fie că le folosim în salată, cu paste sau carnea preferată alături.

CITEȘTE ȘI: Legumele care au grijă de inima ta: Scad riscul de a face infarct

Un alt avantaj al legumelor la cuptor este că se prepară foarte ușor, necesită foarte puțin timp de preparare, adică doar tăiere dacă e cazul și condimentare, iar apoi îți vezi de alte treburi timp de 20-40 de minute, în funcție de ce legume alegi. Pe cele mai multe dintre ele le poți coace direct întregi și să le folosești apoi în alte preparate.

Rezistă foarte bine în frigider timp de 4-5 zile, iar dacă vrei să gătești mai multe, le poți congela și folosi în supe cremă, piureuri, humus sau alte preparate pasate. Legumele la cuptor decongelate sunt mai moi, își pierd textura caramelizată, de aceea se recomandă mai degrabă pasate.

Comentarii: