NUTRITIE SANATATE

Legumele pe care nu trebuie să le mănânci niciodată cu roșii: Cum îți este afectat stomacul

cerulina.files.wordpress.com

Roșiile sunt un superaliment cu o mulțime de beneficii pentru sănătate. Consumul de roșii ar putea proteja împotriva diferitelor boli, inclusiv boli de inimă și cancer. Totuși, există unele alimente ce nu trebuie niciodată combinate cu roșiile.

Roșiile nu trebuie mâncate laolaltă cu varza roșie, cu mazăre sau ceapă. Altfel, te poți alege cu probleme digestive.

Nici combinația roșii-castraveți nu este una fericită pentru stomac. Explicația ar fi că roșia este un fruct, în timp ce castravetele este o legumă.

Deși combinația roșii-castraveți face minuni într-o salată, nu au același timp de digestie: castravetele este digerat rapid, în timp ce roșia mai lent, care ar avea drept consecință disconfortul digestiv și durere în regiunea abdominală. Această teorie a unei combinații bune sau rele de alimente este susținută de medicul nutriționist Molly Knudsen, potrivit dcmedical.ro.

CITEȘTE ȘI: Alimentele care au grijă de tensiunea ta: Elimină excesul de sare și ajută la o circulație bună a sângelui

În lista combinațiilor de alimente proaste mai găsim, spre exemplu:

  • Proteine ​​/ carbohidrați complecși
  • Proteină / proteină
  • Cereale / acizi / produse lactate
  • Banane / lactate
  • Fruct / iaurt
  • Fasole / produse lactate / fructe
  • Ouă / fructe / fasole / produse lactate
  • Fructe la sfârșitul mesei
  • Lămâie / castraveți / produse lactate
  • Porumb / banane, curmale sau stafide.

De ce e mai bine pentru siluetă să mâncăm pâine la salata de roșii cu brânză

Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că o felie de pâine este binevenită la acest meniu.

„La roșie nu avem porții. Fiind o legumă, chiar dacă ea e un fruct din punct de vedere botanic, nu avem nici măcar fructoză”, a spus Bilic.

În ceea ce privește salata de roșii, medicul spune că poate fi o mâncare sănătoasă, dar depinde cât ulei și câtă brânză adăugăm în salată. Porția zilnică de ulei ar trebui să fie de doar două linguri pe zi, în timp ce porția zilnică de telemea ar trebui să fie între 70 și 100 de grame.

„Este ridicol de mică, mai ales pentru cei care spun: nu mai mănânc pâine, că pâinea îngrașă, și mănânc roșiile goale cu brânză. Când mă uit la pachetele de brânză trase în țiplă, la 500 de grame, mi se pare ridicol, iar ăla de 100 nici nu poți să-l tai în două, este o felie mai grosuță. Brânza este un fel de superlapte, nu putem să-l mâncăm decât dacă la masa respectivă punem roșii și poate o feliuță subțire de pâine și gata, dar ni s-a dus rația de 300-400 de calorii și pare că nu am mâncat mare lucru”, a spus medicul Mihaela Bilic la un post TV.

CITEȘTE ȘI: Dieta-minune a lui Cristiano Ronaldo: Ce mănâncă pentru a se menține într-o formă incredibilă şi la 36 de ani

„Brânza o putem mânca cu ușurință, nu are niciun strop de fibre, nu ne satură și dacă nu punem lângă ea niște legume și un strop de pâine, e grav pentru siluetă să ne săturăm cu brânză. Pâinea are glucidele, amidonul, iar brânza are proteine și grăsimi. Punându-le împreună avem o masă completă și, dacă punem și roșia, cu vitamine și minerale, este exemplul perfect de farfurie echilibrată, avem toate grupele de nutrienți.

Nu putem spune că pâinea îngrașă, atâta vreme cât pâinea are 250 de calorii pe suta de grame, maximum, iar brânza poate să ajungă până la 300. La 100 de grame de brânză volumul este mic, ne poate păcăli. În schimb, la 100 de grame de pâine putem avea chiar o baghetă. Dacă nu le punem împreună, să ne săturăm un pic mai repede, riscăm să mâncăm tot calupul de brânză”, a declarat dr. Bilic.

Comentarii: