REVIEW

Lista oferită de psihologi: Cele 10 caracteristici care te fac un om puternic

journeychristianmagazine.com

Poveștile extraordinare oamenilor puternici dovedesc că orice se poate și că limitele până la care ne putem întinde există doar în mintea noastră. Indiferent de obstacole, de presiunea la care suntem supuși sau de răutăților celor din jur, oamenii puternici reușesc să ia ce e mai bun de la viață. Iată cum:

1. Nu le permit altor persoane să decidă în locul lor

Singur trebuie să iei decizii și să poți responsabilitate pentru acțiunile tale – nu trebuie să le permiți altora să facă acest lucru pentru tine, scrie psihologiadeazi.ro. Înțeleg că ideea de a pasa grijile pe seama cuiva este tentant, însă asta ar însemna doar să amâni ceea ce nu poate fi evitat – consecințele acțiunilor tale le vei simți pe propria piele, chiar dacă cineva va decide în locul tău.

2. Nu-și ascund emoțiile

Nu ești Superman, nu poți să faci totul singur. Și chiar dacă poți, de ce să faci asta? Dacă cineva îți propune ajutor, de ce să-l refuzi? Comunică cu alte persoane. Ascultă-le ideile, vezi cum ei muncesc. În cele din urmă, unde am fi noi dacă nu ne-am ajuta reciproc?

CITEȘTE ȘI: Cercetătorii dezvăluie secretul succesului: Strategii militare în viaţa de zi cu zi

3. Nu se dau bătuți

Probabil asta este cea mai mare slăbiciune a noastră – să ne dăm bătuți atunci când suntem la un pas de victorie. Oamenii puternici niciodată nu se lasă de ceea le pasă cu adevărat. Ei se ocupă doar de lucrurile cu adevărat important, ignorând ceea ce nu era prea important. Iar începând un lucru, îl fac până la capăt. Întotdeauna. Fără excepții.

4. Nu se învinovățesc pentru ceea ce nu pot face

Oamenii puternici înțeleg că nu pot controla totul și că nimeni nu va fi în stare să-i controleze pe ei. Ei nu se învinovățesc pentru ceea ce nu pot face.

5. Ei sunt răbdători

Răbdarea este un dar dumnezeiesc. Cei mai mulți dintre noi au parte de înfrângeri nu pentru că nu sunt îndeajuns de buni sau nu sunt în stare să obțină succes. Ei au parte de insuccese pentru că nu au răbdare și lasă mâinile în jos înainte de vreme.

Când alte persoane au succes, trebuie să te bucuri pentru ele. Dacă ei au reușit și tu vei reuși. Cu siguranță. Iar un succes străin în nici un caz nu va influența asupra succesului tău – nici azi, nici mâine. Nu invidia succesul altora. Mai bine ar fi să te motiveze să mergi înainte.

6. Nu cred că șansele lor sunt minime

Gândurile noastre au efect asupra perspectivei noastre, prin urmare, de gândurile noastre depinde ceea ce vom fi în stare să facem. Cei cu caracterul puternic știu asta și utilizează acest truc.

7. Ei nu trăiesc în trecut

Oamenii puternici se străduiesc să-și concentreze atenția pe tot ceea ce se întâmplă în prezent și un pic în viitorul apropiat. Ei consideră că nu suntem în stare să influențăm cumva în trecut, iar să ne facem griji pentru un viitor departe e în zadar.

CITEȘTE ȘI: Modelul oamenilor de succes: Ce să faci înainte de culcare pentru a fi în formă a doua zi

8. Nu încearcă cu orice preț să rămână în zona de confort

Zona de confort e un loc foarte periculos. Aceasta este o groapă întunecată în care s-ar putea să te pierzi, dacă rămâi acolo prea mult. Dacă toată viața să rămâi în zona de confort, ar însemna să nu trăiești deloc.

9. Nu își permit să respingă opiniile altor oameni

Opinia este bună indiferent de cine a spus-o. Nu permite EU-lui tău să dețină autoritate peste tine, iar dacă cineva vrea să-ți dea un sfat, primește-l mulțumind.

10. Nu se compătimesc

În viață se poate întâmpla orice. Uneori ea nu este atât de ușoară. Oamenii suferă, oamenii mor… Nimeni nu poate aștepta că viața lui va fi întotdeauna fericită și fără probleme. Vei cădea și te vei ridica de nenumărate ori. Întrebarea este: TU ești îndeajuns de puternic pentru ca de fiecare dată să te ridici și să mergi înainte?

Comentarii: