LIFESTYLE

Lumea noastră a rămas mai săracă: A murit George Nicolescu – Cauza încetării din viață a marelui artist

Lumea noastră a rămas mai săracă: A murit George Nicolescu – Cauza încetării din viață a marelui artist. George Nicolescu, solistul nevăzător, a murit la 74 de ani. Anunțul cutremurător a fost făcut de Andrei Păunescu pe rețelele de socializare.

Regretatul artist s-a stins din viață la doar câteva zile după ziua lui de naștere, de pe 12 martie. Solistul a fost o adevărată legendă în muzică uşoară, în ciuda defectului său de vedere, și a fost iubit de mii de oameni din întreaga țară.

Lumea noastră a rămas mai săracă: George Nicolescu, solistul nevăzător, a murit la 74 de ani

Este doliu în lumea muzicii, după ce George Nicolescu s-a stins din viață. Familia lui este sfâșiată de durere, astfel că nu și-a mai găsit puterea de a face anunțul tragic. Vestea a fost dată, pe Facebook, de Andrei Păunescu, prieten și coleg cu regretatul solist de muzică ușoară.

„S-a stins George Nicolescu. Familia rămasă aici mi-a permis să vă dau vestea. Abia împlinise 74 de ani pe 12 martie. ‘Viaţa noastră unde e, viaţa noastră ce-aţi făcut cu ea?’”, a scris pe Facebook Andrei Păunescu.

CITEȘTE ȘI: Tratamentul pentru cancer al prințesei Kate: Ce este chimioterapia preventivă?

Și compozitorul Ionel Tudor e printre primii care s-au arătat afectați de pierderea lui George Nicolescu. Cel dintâi spune despre regratatul cântăreț că avea o „voce de aur’ și-i urează „drum lin către stele’…

„S-a stins din viaţă George Nicolescu… Vocea de aur care a lansat celebrul cântec ‘Eternitate’, de George Grigoriu. Drum lin către stele, în eternitate, George!”, a afirmat Ionel Tudor.

Cauza morții lui George Nicolescu. Avea mari probleme de sănătate

George Nicolescu a murit în cursul zilei de astăzi, după ce vinerea trecută suferise o operație. Intervenția chirurgicală a decurs bine, medicii reușind să îndepărteze tumoarea pe care a avut-o pe ficat, scrie spynews.ro. După operație, însă, artistul a făcut bronhopneumonie, motiv pentru care a fost mutat la terapie intensivă. Deși cei dragi au sperat până în ultima clipă că se va face bine, acesta a decedat.

Acum câteva zile, George Nicolescu declara public că nu se simte deloc bine, din cauza problemelor grave de sănătate. De altfel, se plângea că a fost uitat de organizatorii de evenimente și nu mai are nicio activitate artistică. Cea care i-a fost alături până în ultima clipă a fost soția lui. Cei doi au fost împreună mai bine de 50 de ani și au doi copii, George Daniel și Luminița, ambii stabiliți de ani de zile în Spania.

„Am o familie frumoasă, mă mândresc cu familia mea. Eu niciodată nu am fost gelos pe soția mea, de exemplu când pleca de acasă.

Pe soția mea nici nu o întreb când pleacă de acasă, îmi spune ea singură. Ea e reușit să îmi oferă o liniște aparte, așa și trebuie, este un lucru normal să ai liniște în casă’, a spus George Nicolescu pentru playtech.ro.

„Sunt puțin bolnăvior în ultima perioadă și sunt tare supărat. Mă supără multe, mă supără sănătatea. Trebuie să fiu atent ce fac cam la tot. Îmi este foarte greu, de exemplu, să mă duc la baie, aștept acum să vină soția să mă ajute. Nu port pampers, nu! Nu am ajuns chiar până acolo! Nu mă simt foarte bine, dar astea sunt valurile vieții’, declara George Nicolescu, acum ceva timp, pentru Click!

George Nicolescu a fost orb din naștere

George Nicolescu s-a născut pe data de 12 martie 1950, la Ploieşti, judeţul Prahova. Acesta s-a născut orb, iar la vârsta de patru ani solistul a suferit o operație pe creier. Intervenția chirurgicală nu a avut însă succes, iar artistul a rămas nevăzător.

În ciuda defectului său de vedere, George Nicolescu nu a renunțat la visul de a face școală. Acesta a urmat Școala din Bucureşti pentru pacienţii cu ambliopie (1957-1959), apoi gimnaziul şi liceul (1960-1968) la Şcoala Pentru Orbi din Cluj (1968-1972).

De altfel, George Nicolescu spunea deseori în interviuri că s-a împăcat cu el însuși și cu viața lui și că nu se teme de nimic, nici măcar de moarte.

De-a lungul vieții, George Nicolescu a avut multe realizări remarcabile. În 1970, el a câștigat premiul I la Festivalul ‘Tinereţe pe portativ’, la Cluj. Mai apoi, el a început să colaboreze cu marele compozitor George Grigoriu. În 1973 îi apare primul şlagăr, ‘Eternitate’, iar în 1974 pe un disc mic, intitulat ‘Şi cântau mandolinele’, patru şlagăre de George Grigoriu.

George Nicolescu a absolvit Facultatea de Limbi Romanice, secţia Franceză-Română. Din anul 1977, solistul a predat limba franceză la o şcoală de nevăzători din Buzău, unde a rămas până în 1985. Între timp, el s-a ocupat și de muziclă. A cântat la Cenaclul ‘Flacăra’, iar în 1985 s-a remarcat ca fost solist vocal al Casei Tineretului din Buzău. După anul 1989, acesta a făcut parte și din trupa de cântăreţi nevăzători ‘Optimiştii’, însă pentru o scurtă perioadă de timp.

CITEȘTE ȘI: Regele Charles al III-lea nu a rămas insensibil la vestea cancerului lui Kate: Ce i-a transmis acesta prințesei

George Nicolescu trăia din pensia de invaliditate

George Nicolescu a fost celebru și pentru melodiile ‘Ordinea de zi’ (1984) şi ‘Prefă-te inimă în stea’ (1989), adorate de mii de români. În 1992, acesta a decis să se pensioneze. În 2002, acesta a avut parte de o revenire spectaculoasă în topuri, atunci când a colaborat cu trupa ‘Unu’ la single-ul ‘Cântec pentru sănătatea ierbii’. De asemenea, el a cântat cu Jorge melodia ‘Îndrăgostit’.

În anul 2007, a apărut și albumul ‘Muzică uşoară…lăutărească’, în care George Nicolescu cântă împreună cu muzicieni celebri ca Dan Spătaru, Mirabela Dauer, Gabriel Dorobanţu şi Corina Chiriac. În 2012, acesta a lansat piesa ‘Viaţa-i de vină’, împreună cu Shift, potrivit viva.ro.

În ultima perioadă a vieții sale, George Nicolescu trăia din pensia de invaliditate și din drepturile de autor de pe urma melodiilor sale.

Comentarii: